Arkadaşlar vergi incelemesinde, müfettişin sorularına çok hatalı cevaplar veriyorsunuz. Bir işi yapmadığınız halde, yapmışsınız gibi cevaplar veriyorsunuz. Kendi kendinize zorla vergi çıkartmak için uğraşıyorsunuz desem yeridir. Burada sadece sizin kusurunuz yok en büyük kusur vergi müfettişlerinde. Olayı gerektiği gibi araştırmıyorlar, incelemiyorlar. Sizlerin haklarını gözetmiyorlar. Hadi siz vergi işlerini bilmiyorsunuz, konuya yabancısınız, hadi mali müşavirler de bilmiyor, konuyu yanlış anlıyor diyelim, Fakat vergi müfettişinin yanlış anlaması, olayı çözememesi çok büyük sıkıntıdır. Koskoca vergi denetim grup başkanlığında aşağı yukarı 400-500 tane vergi müfettişi var. Bunların arasında çok tecrübeli, bilgili olanları var. Yani böyle bir hata yapılması, onların da buna göz yummasına ben anlam veremiyorum. Herkesin hata yapma lüksü var ama onların hata yapma lüksleri yok.

Özet olarak cevaplarınızı önceden hazırlayınki sorun daha kolay çözülebilsin. Kar oranınızı mutlaka belirtin. Ben o kadar kar elde etmedim. Benim kar oranım şudur. Ve ortada ispatlayabileceğim, size sunabileceğim yazılı bir evrak, fatura olmadığı için bu kar oranımın tespiti için sadece vergi incelemesiyle yetinilmemesini, Ticaret Odaları nezdinde araştırma yapılmasını ve oralardan bir takım görüşler alınmasını istiyorum, diye mutlaka belirtin.

Kenan Gümüş
S.M. Mali Müşavir
sn.kenangumus@gmail.com