Dediğim gibi yanlış düşündüğünüzü düşünüyorum, iki postta da "yaşadığınız zaman anlarsınız" demişsiniz ama ben yaşıyorum zaten.
Ben bizzat arkadaşıma kendi maaşımdan para vermiş insanım. Motive olsun, bana yardım etti emeğinin karşılığı olsun diye kendi yapması gereken iş için.
Gerçek hayat dediğiniz şey bu düşünce yüzünden kurtlar sofrasına dönüyor.
Sizi hedef alarak söylemiyorum, siz de başkalarının tavırları yüzünden bu tutumu takınıyorsunuz, fakat bu zincir böyle giderse kurtlar sofrası olmaya da devam eder.
Oysa herkes kendi ekmeğine baksa, herkes kendi tuttuğuna baksa güllük gülistanlık olur.
Ben iş hayatında adam kayırmadan, hak yemeden çok çekmiş bir insanım ama açık söyleyim, bugüne kadar çok hakkımda yendi, hemde göz göre göre yendi, hakkım yenildiği için istifa ettiğim işler oldu, ben istifa edince patron hakkımı yiyen kişiyle baş başa kaldığı için gerçek yüzünü görüp kovduğu çok kişi oldu, fakat o kişiler bana kalırsa b derdi diye düşünüyorum.
O yüzden, bence olması gereken A denmesi, insanların da A demeye teşvik edilmesi.
Aslında farkında değilsiniz ama fırsatçıları siz hayata getiriyorsunuz

yaptığınız özünde iyi bir şey ama bir işçinin bir işçiye yardım ettiği için (yapması gereken iş hatta dediniz) işçi kendi cebinden para veriyorsa gerçekten büyük bir sorun var demektir. Her iyilik doğru şeyler doğurman bunu unutmayın.
Yani kısacası
''bana balık verme, balık tutmayı öğret''
eşit hak ve şartlar derim ve daha da bir şey demem

gerçek hayatımda beni üzen çok şey gördüğüm için bu tavırdayım açıkcası. ama olması gerekende bu diye düşünüyorum.