TheOrder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı işi yapan arkadaşın diye belirtmiş konuyu açan arkadaş. Aynı işi yapıp aynı sürede başladıysak maaşımızın eşit olması gerekmektedir. Benden 5 yıl önce işe başlamış elemanla tabiki aramda kıdem farkına dayalı maaş farkı olacaktır ama aynı zamanda aynı işi yapan arkadaşımla aynı maaşı almıyorsam ortada bir sorun var demektir. 2 seçenek var ya o arkadaş kayırılıyor ya ben işimi düzgün yapamıyorum. İşimi düzgün yapamıyorsam zaten maaşa zam işe son verilir ama aynı emeği aynı şekilde veriyorsak maaş eşit değilse haksızlık var demektir. Dedim ya profesyonel hayat diye haksızlığa boyun eğersen bir dahakine zam bile alamayabilirsin. Bu iş ay ben arkadaşımı düşüneyim o da çok zam aldı bana yardım eder mantığıyla yürüyecek bir şey değil malesef

Ben kurumsal bir firmada çalışıyorum 6 yıllık arkadaşım sene başında kıdem aldı diye şuan selam vermiyor çünkü benden 1 tık üstte artık yaşadığınız zaman bunları anlarsınız.

Eşit hak diye bir şey var dostum. Kendi hakkını savunamayan başkasının hakkını da savunamaz he soru arkadaşı tenzih ederek söylüyorum çakallıkla sorulan bir soru olmuş şuan Türkiye şartlarında %8-11 arasında ortalama zam yapılıyor(kıdem almadığınız sürece normal şartlarda yani). Yani %40 mı %50 mi seçersiniz sorusu biraz kandırmaca bir soru %10 fark, herkes büyük bir meblağ diye hemen ben %40 yerine %50 yi seçerim diye seçiyor.

Soruyu cevaplayanlar 2 şekilde cevaplıyor. A şıkkını seçenler soruyu direkt kendi mantığıyla, B sıkkını seçenler gerçek hayatına bakarak seçiyor. O yüzden bu fark çıkıyor ortaya. Yani ben arkadaşımın kuyusunu kazmıyorum hepsini karakterlerinden dolayı seviyorum. Ama işin içine para girince tabiki herkesin tavrı o an değişecektir.

Ben %40 yerine %50 yi seçer devam ederim olayı bence yanlış çünkü %150 yapılabiliyorsa zam bana da yapılması gerekir. şayet %150 yi haketmiyorsam zaten o patron dediğim gibi beni orada tutmaz zaten.
Dediğim gibi yanlış düşündüğünüzü düşünüyorum, iki postta da "yaşadığınız zaman anlarsınız" demişsiniz ama ben yaşıyorum zaten.
Ben bizzat arkadaşıma kendi maaşımdan para vermiş insanım. Motive olsun, bana yardım etti emeğinin karşılığı olsun diye kendi yapması gereken iş için.
Gerçek hayat dediğiniz şey bu düşünce yüzünden kurtlar sofrasına dönüyor.
Sizi hedef alarak söylemiyorum, siz de başkalarının tavırları yüzünden bu tutumu takınıyorsunuz, fakat bu zincir böyle giderse kurtlar sofrası olmaya da devam eder.
Oysa herkes kendi ekmeğine baksa, herkes kendi tuttuğuna baksa güllük gülistanlık olur.
Ben iş hayatında adam kayırmadan, hak yemeden çok çekmiş bir insanım ama açık söyleyim, bugüne kadar çok hakkımda yendi, hemde göz göre göre yendi, hakkım yenildiği için istifa ettiğim işler oldu, ben istifa edince patron hakkımı yiyen kişiyle baş başa kaldığı için gerçek yüzünü görüp kovduğu çok kişi oldu, fakat o kişiler bana kalırsa b derdi diye düşünüyorum.
O yüzden, bence olması gereken A denmesi, insanların da A demeye teşvik edilmesi.