Eness0 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"]sn.kenangumus@gmail.com
[/EMAIL]

Evet şuanda yaptığım şey tam olarak Web Tasarım , Yazılım . Amerikadaki firmaya Web Tasarım , Yazılımım'ın belli yerlerini kiralıyorum ve bu firma oralarda reklam çıkıyor .
Karşılığında bana dolar olarak ücret veriyorlar . İleride bir incelemeye girdiğimde bana hayır sen aslında reklam yayınlayıp para kazanıyormuşsun gibi bi iddiada bulunabilirlermi ?
Bulunursalar olabilicek en kötü ihtimal %50 den yararlanamayıp , Üstüne ceza felanmı yerim ? Cevap verdiğiniz için extra teşekkür ederim .[/QUOTE]

Yazılımcı firmalar yurt dışındaki firmalara yazılımların ya tam olarak, ya da kısmi olarak kullanım hakkı veriyor. Yıllık olarak kiralıyorlar. Bunu aylık olarak yapanlar da var. Bu kiralama karşılığında bir bedel alıyorlar. Alınan o bedelin reklam parası mı, ticaretten elde edilen para mı olduğunun önemi yok. Sizin yaptığınız iş bunun aynısı. Zaten yasada yazılım tasarım faaliyetleri kapsamında elde edilen kazançlara diyor. Bence en kötü ihtimalde bile bir şey olmaz. Sizin yazılımınız ortada. Kiralayan yer de belli. Kaldı ki o bahsetmiş olduğunuz firmalar ne iş yapar, nereden para kazanır, kimse bilmez zaten.

Kenan Gümüş
S.M. Mali Müşavir
sn.kenangumus@gmail.com