Yaklaşık 8 ay önce aynı konuyu bende açmıştım çok şükür 8 aydır kurtuldum. Konuya bakmak istersen ;
https://www.r10.net/off-topic/215844...en-var-mi.html
Bu konudan gelen yorumlarla bir kombin yaptım ve şunları uyguladım ;
1. Kış aylarında saçlarımı hep ılık suyla yıkadım. Daha önce sıcak suyla yıkardım. Bu huyumu değiştirdim. Vücudumu sıcak suyla yıkasam bile kafama geldiğinde suyu ılıklaştırdım. Yazında soğuk su değil yine ılık su yani özeti şu ne çok sıcak ne çok sıcak ılık su her zaman.
2. Saçlarıma şampuan yedirirken saçların dibini tırnaklayarak şampuanı yayardım tırnaklama deriyi kaldırdığı için kabuklanma ve kepek yapıyordu bu huyumu değiştirdim ve şampuanı yaymayı masajı parmaklarımın uçları ile yani parmaklarımın iç kısmı ile okşaya okşaya yaymaya başladım.. Tırnaklarla kaşıya kaşıya yapmadım yani artık. bu çok önemli sizde böyle yapıyorsanız hemen vaz geçin. elinizin içi ile yayın şampuanı saçınıza. tırnakların uçlarını kullanmayın
3. Clear kullanıyordum şu ürüne geçtim çok memnunum.
https://www.carrefoursa.com/tr/head-...-ml-p-30265833
Duştan çıkar 15-20 dakka sonra kepek başlardı saçlarımı temizlemeye kalktığımda her yer bembeyaz olurdu kepekten o derece kepeklenme yaşıyordum ve duştan hemen sonra başlıyordu bununla ilgili eczaneye bile gidip deri köklerine baktırmıştım o derece sorun yaşıyordum siyah giyemiyordum. Elim sürekli saçımdaydı kaşınıyordu buda haliyle aşırı ama çok aşırı kepek yapıyordu yukarıda saydığım şeyleri yapmaya başlayınca kurtuldum. Konu tarihine bakınca çok şükür dedim 8 ay geçmiş kurtulmuşum şimdi farkına vardım. Çünkü psikolojimide bozuyordu sürekli omuzlarımdan kepek varmı diye paranoyak olmuştum. kafam sürekli kaşınıyordu. Dediklerimi 1-2 hafta deneyin 2 günde bir dediğim şekilde duş almıyorsanız bile kafanızı yıkayın dediğim şampuanı kesinlikle alın ucuz zaten 1-2 hafta uygulayın deme amacım yeni şampuana geçiş yaptığınız için alışma süresi oluyor şampuan değiştiği için bu süreyi hızlı atlatmak için 2 günde bir dediğim şampuanla saçınızı sabırla yıkayın. inşallah sizde faydasını görürsünüz geçmiş olsun.