iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben 3 yıldır KDV’siz kesiyorum, sorun çıkartırlarsa her türlü mahkemeye giderim. Doğrusu ödememek, çünkü KDV kesebileceğimiz bir karşı firma yok. Google’a KDV dahil fatura kesmek anlamsız mantıksız. Google devletten KDV alacaklı duruma geçiyor. Böyle bir mantık yok. Yurtdışı adrese KDV eklemek bile mevzuata aykırı.
Yurtdışı adrese KDV eklemek mevzuata aykırı dediğiniz için bir araştırma yaptım ama yurtdışındaki firmaya KDV kesilebiliyor. Şöyle örnekler var;

1.1.2. Türkiye ‘deki İşlemler

KDV Kanununun 1 ve 6 nci maddelerine göre, Türkiye’de gerçekleşen mal teslimleri ile Türkiye’de ifa edilen veya yurt dışında ifa edilmekle birlikte Türkiye’de faydalanılan hizmetler KDV’ye tabidir. Bu teslim ve hizmetlerin yabancı firmalara yapılması bu durumu değiştirmez.

Türkiye’de yapılan, ancak yurt dışında faydalanılan hizmetler ise KDV’nin konusuna girmekle birlikte Kanunun 12/2 nci maddesindeki şartları taşımak kaydıyla KDV’den istisna bulunmaktadır.

Buna göre, Türkiye’deki bir mükellefin;

- Yurt dışındaki otellere turist, okullara öğrenci, fuarlara ziyaretçi veya katılımcı bulunmasına yönelik yurt dışındaki firmaya Türkiye’de verdiği aracılık hizmetleri,

- Yurt dışındaki firmalara ait ürünlerin Türkiye’de satışı için bu firmalara verdiği pazarlama, aracılık, danışmanlık vb. hizmetleri genel esaslar çerçevesinde KDV’ye tabi bulunmaktadır. Bu işlemlerin, KDV Kanununun 11/1-a ve 12/2 nci maddelerine göre ihracat istisnası kapsamında değerlendirilmesi de söz konusu değildir.

https://www.denet.com.tr/vergi/dosyalar/kdv6/KDV6-6.pdf