Ben 3 yıldır KDVsiz kesiyorum, sorun çıkartırlarsa her türlü mahkemeye giderim. Doğrusu ödememek, çünkü KDV kesebileceğimiz bir karşı firma yok. Googlea KDV dahil fatura kesmek anlamsız mantıksız. Google devletten KDV alacaklı duruma geçiyor. Böyle bir mantık yok. Yurtdışı adrese KDV eklemek bile mevzuata aykırı.
Yurtdışı adrese KDV eklemek mevzuata aykırı dediğiniz için bir araştırma yaptım ama yurtdışındaki firmaya KDV kesilebiliyor. Şöyle örnekler var;
1.1.2. Türkiye deki İşlemler KDV Kanununun 1 ve 6 nci maddelerine göre, Türkiyede gerçekleşen mal teslimleri ile Türkiyede ifa edilen veya yurt dışında ifa edilmekle birlikte Türkiyede faydalanılan hizmetler KDVye tabidir. Bu teslim ve hizmetlerin yabancı firmalara yapılması bu durumu değiştirmez. Türkiyede yapılan, ancak yurt dışında faydalanılan hizmetler ise KDVnin konusuna girmekle birlikte Kanunun 12/2 nci maddesindeki şartları taşımak kaydıyla KDVden istisna bulunmaktadır. Buna göre, Türkiyedeki bir mükellefin; - Yurt dışındaki otellere turist, okullara öğrenci, fuarlara ziyaretçi veya katılımcı bulunmasına yönelik yurt dışındaki firmaya Türkiyede verdiği aracılık hizmetleri, - Yurt dışındaki firmalara ait ürünlerin Türkiyede satışı için bu firmalara verdiği pazarlama, aracılık, danışmanlık vb. hizmetleri genel esaslar çerçevesinde KDVye tabi bulunmaktadır. Bu işlemlerin, KDV Kanununun 11/1-a ve 12/2 nci maddelerine göre ihracat istisnası kapsamında değerlendirilmesi de söz konusu değildir. https://www.denet.com.tr/vergi/dosyalar/kdv6/KDV6-6.pdf