Çok güzel ve doyurucu bir yazı olmuş.
Merak ettiklerimi cevaplarsanız çok sevinirim

Wordpress gibi binlerce tema ve eklenti seçeneği olan bir sistem varken bu neden tercih edilmeli ?
Performans mı SEO mu yoksa kullanım kolaylığı mı?
Bu arada çoğu oyun indirme program indirme vs. sitede bu altyapıyı görüyorum
Şunu belirteyim. 7 Yıldır DLE Kullanmaktayım. Tema konusuna gelince çeşitli rus sitelerinde Çok güzel temaları mevcut. Zaten Tema giydirme kavramını yukarıda belirttim. İstediğiniz her Temayı Kolayca CMS Yapabilirsiniz mantığı kavrayınca. Eklenti konusuna gelince EVET şuan Biz türklerin bildiği ve kullandığı eklentiler kısıtlı. Yabancı rus forumlarında ücretsiz olarak eklentilere erişim sağlayabiliyoruz. Performans konusuna gelince sitede yavaşlama olayı v.s yaşamassınız. Ben yaşamadım hiçbirzaman. Wp gibi aşırı hit yoğunlugunda siteler geç açılabiliyor. DLE Bunun önüne geçebiliyor. Kullanım açısından basit bir arayüze gelişmiş bir arayüze sahip. Yukarıda belirttiğim işlemleri eklenti gerektirmeden admin panelden yapabiliyorsunuz. Seo konusunda ise ; WP Başlangıç ve DLE Başlangıç olarak düşün. WP Size çeşitli eklentiler sunmaktadır. SEO İçin. DLE Bunu tek başına hazır bir şekilde yapmaktadır. Kategori metalarından konu metalarına resim metalarına video metalarına otomatik olarak erişim sağlayabilir. URL Yapılarını belirleyebilir, Dizayn imkanı sizlere sunmaktadır. Başlangıç için .tk site açar ve denersiniz öğrenirsiniz. içerik yönetim sistemi hoşunuza gider gitmez orasını bilemem, benim tek bildiğim ben bu web işlerini yapıyorsam DLE ile her zaman yoluma devam edeceğimdir.