kenankenan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynen belirtmiş olduğunuz gibi Trendyol firması veya başka reklam veren firma bu verginin parasını Tr ye beyan edip ödüyor. Ödemese bile, yani vergi kaçırsa bile Bu KDV den Trendyol firması sorumlu. Vergi ve Cezası bu firmalardan alınır. Yıllardır, Google a reklam veren firmaların muhasebesini bu şekilde tutuyoruz. Google a reklam için ödeme yapmış ise o paranın KDV sini kesinlikle devlete beyan ediyoruz. KESİN NET BİLGİ. Zaten google a "maliye, özelge, google a verilen reklam ödemesi" şeklinde aratırsanız, maliye de bu şekilde işlem yapın diyor. Google a reklamı kim veriyorsa, yani ödeme kimin cebinden çıkıyorsa o firma KDV den sorumlu oluyor.

Konunun anlaşılamaması normal. Sadece yazarak anlaşılabilecek bir konu değil. TABLO şeklinde anlatılınca daha iyi anlaşılıyor. Yoksa sayfalarca yazı yazılsa bile anlaşılmıyor.
Merhaba , Benim hiti yüksek bir sitem mevcut . Hit'in %100'ü Türkiye dışında (Türkiyeden girişler engelli) . Kdv konusunda kafamda bir problem yok bu konuda zaten .
Sormak istediğim şimdi ben Google Adsense ile deyilde başka bir firma ile çalısıyorum (Adx , Adsense Partner diyebiliriz ). Bu firmanın amerikada ofisi mevcut . Ücreti bana dolar olarak gönderiyorlar .
Ülkeye döviz sokuyorum .Sizinde dediğiniz gibi ben bu firmaya sitemin,yazılımın belirli yerlerini kiralıyorum ve orada firma reklam çıkıyor . Gelir vergisindende %50 muaf olabilirmiyim acaba ?
Fatura keserken Web Yazılım Kiralama bedeli diye felan kessem yani ? Üniversiteden Bilgisayar Programcılığı mezunuyum diploma felanda mevcut . Web siteyi,yazılımı kendim geliştiriyorum ,
ve ortada bir programlama mevcut gibi sonuçta .

Yoksa önceki yorumunuzda dediğiniz gibi web yazılımımın "2-Programın/yazılımın "ESER" niteliğinde olması., " şeklinde belgemi almam gerekli ?