İstanbul'da toplamda en fazla 3 yıl kalmışımdır. gezmeyi sevdiğim için elimden geldiğince gezmeye çalıştım. İstanbul son derece mükemmel ve güzel. Ama bir o kadar da berbat ve sorunlu. Yaşam mücadelesi içinde İstanbul'un güzelliğini ve asaletini yaşamak hissetmek maalesef mümkün değil.

Herkesin görüşü farklı olabilir. Ama bence İstanbul'da yaşayanların en az yüzde 60ı mutsuz, ya da en azından tam olarak mutlu değil. En fazla yüzde 30u, ekonomik durumu iyi olduğu için durumdan şikayetçi değil. En fazla yüzde 5i ise bulunduğu çevre konum vs itibarıyla kendisini mutlu hissediyor.

İstanbul'da bulunduğunuz süreyi günlük olarak, evde, okulda işte, tatil - dinlenme - gezide olarak değerlendirdiğinizde zamanınız ne kadar iyi geçiyor. bunu hiç düşündünüz mü?

Benim fikrime göre bir şehir insana olumlu bir şeyler katmalı. Kişi de o şehre olumlu bir şeyler katmalı ki... Katmalı ki memleketiyle gururlanmayı hak etmeli. Koşullar bizi sıkıştırdığı için şehirlerimiz bize bir şey katmıyor. biz de şehirlerimize, katmak şöyle dursun daha beter batırıyoruz.

Oysa dünyada birçok şehir var. Bunlar tarihiyle doğasıyla kültürüyle insana ferahlık veriyor. İstanbul ise daha çok stres kaynağı.

Konuyu siyasi olarak düşünmemenizi rica ediyorum. Hükümetler belediyeler partiler gelip geçicidir. Bir şehirde çirkinleşme veya güzelleşme süreci ise bazen aynı şekilde devam eder.