Merhabalar,
Benim de satisini yapmis oldugum (durdurdum) sinirsiz google drive alanlariyla ilgili birkac noktaya deginmek isterim.
Öncelikle bu alanlar ne için kullanilir ondan bahsetmek isterim.
-Kişisel olmayan tamamen hobiye yönelik medya arşivi yapmak için.
-Program indirme siteleri için gecici depo
-Kisisel olmayan ve silinse de sorun olmaz denilen her turlu ozel olmayan icerik.
Bunun disinda kisisel olan hicbir sey icin bu sinirsiz alanlar kullanilmamalidir cunku bu alanlar siz ne kadar cok farkli e maile aktarirsaniz aktarin G Suite panelinden kontrol edilebilir durumda kalacaktir. Yani isim vermek istemiyorum ama biz bile erisemeyiz durumu dogru degil. Bunu öğrendiğim için ben de satisini durdurdum zaten. Vicdani olarak etik bulmuyorum.
Kanitlar:
Bu durumu ikinci bir g suite hesabi olustururken bugun fark ettim. Yani ozetlemek gerekirse bu hizmet hobi ve kaybolmasi umursanmayan veriler icin ideal ama kisisel, kurumsal ve diger onem tasiyan seyler ideal olmayan bir hizmettir. Ha siz derseniz ki onemli dosyalarimi sifreleyerek yuklerim, orasi sizin bileceginiz istir. Ama unutulmamalidir ki verileriniz her daim kontrol edilebilir vaziyettedir. Yani siz tek yonetici bile olsaniz g suite panelinden ortak drivedan atilabilirsiniz hatta ve hatta o drivelar uyesi olmasa bile aktif kalir ve son 25 gunku haline kadar geri cevrilebilir.
Bunlari goz onunde bulundurarak bu hizmeti kullanmanizi oneririm.
Herkese iyi gunler dilerim.