SemihCAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ithal degil diyorsunuz ama kitabin basildigi kagit hammadde yani ithal, gazeteler basilamaz hale geldiler fiyat artisindan dolayi. En basit ornek tuvalet kagidi. Fiyat artisina bir bakin isterseniz.
Vay be kağıt da mı imal edemiyoruz, normal şartlarda cahilliğimden utanırdım şu an ama, bu şartlar söz konusu olduğuna göre asla haketmiyorum

waptayiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam enflasyonu katmayın demişsinizde ben bir günüme daha önceden x lira harcıyorken şimdi 5x harcıyorum. Giderlerim artıyor hammede olarak düşünmeyin ev kiram artıyor, su, elektrik artıyor vs vs artar gider. E bunlar artarken iş yapan insanlarda ürünlerinin fiyatı mecbur arttırıyor ki bu işe ayak uydurabilsin. Tabi bunu abartarak yapanlarda olmuyor değil
Evet farkındayım hocam, ama gene de saçma geliyor bazen 🙂

littletree adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
47 TL ortalama üstü bir kitap için oldukça olağan bir tutar. Kitabın basım yayın giderleri, editoryal giderler, çeviri, yazar telifi, yayınevi karı, satıcı karı, varsa reklam giderleri gibi birçok gider kalemi var. Sektörde olan arkadaşlar mutlaka vardır, karlı bir sektör olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki Türkiye kitabın oldukça ucuz olduğu bir ülke. Kitaplığımdaki kitapların fiyat ortalaması 15-20 TL civarındadır.
Tml çıkışlıyım az cok tahmin edebiliyorum, bunları günümüz ekonomisine endekslersek belki az bile çıkabilir sonuç ama çeviri vs. de yok hocam gider kalemleri arasında, Hakan Günday'ın Kinyas ve Kayra'sı 147 de olsa acımam, sadece saçma buluyorum.

TahsinCetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir kitaba 2500 tl veren de var ama (:
Anahtar kelimeler: ihtiyaç dışı tüketim, tüketim çılgınlığı, statükoculuk,

Not: Sadece malum kitabın, samimiyetine zerre inanmadıgım yazarı için geçerlidir yoksa isteyen 1 M $ ödesin, ama faydalanmak için ödesin.