Merhaba arkadaşlar bugün bir olay ile karşılaşınca sizden bilgi almak istedim.
Çalıştığım iş yerine başladığımda belirli bir süre geçtikten sonra iş verenimin yönlendirmesi ile yakın bir konumda ülkenin en çok kazanan bankalarından birinin şubesinden hesap açtırdım. Sonra kredi vb . kendi işlemlerim oldu belirli bir süre geçtikten sonra.

Borcumu bitirmeme rağmen ve ben borcum hakkımda iş verenime bir bilgi vermediğim halde iş verenim bugün bu konuda 1-2 cümle konuştu ortaya hatta iş verenim kendisi de konuşmadı yardımcısı konuştu. Ben ailemin yanında yaşayan birisiyim çok şükür ailemde açta açıkta değil maddi olarak bir gücü dayanağı var. Haliyle bir banka bir haciz vb. hiçbir şey olmadan nasıl 3. şahıslara bilgi verebilir hesap ve kredi bilgilerimle ilgili? Bu konuyla ilgili hukuksal bir yol var mıdır? Veya bankaların, mevduatın bu tarz konularda ciddiyetsizliğini en basit şekilde bu tarz hamlelerin yapımını nasıl engelleyebiliriz? Bugün belirli bir maddi gücü olan bankadan bilgileri samimiyetle alabiliyorsa yarın öbürgün bir telefonla veya yüz yüze sohbetle sağlık bakanlığından, adalet bakanlığından, tapu kadastrodan istediği gibi bilgilerimizi detaylı bir şekilde alabilir mi?

Hayır bir de bunlar küçük işletmeler demek ki 500-1000 kişi çalıştıran bir işletme olsa tüm tıbbi sorunlarımızı, psikolojik problemlerimizi, ilişkilerimizi özel sektörden ve kamu kuruluşlarından canları isterse bizden rıza almadan toplayabilirler mi?

Doğrudan yargısız infazda yapmak istemiyorum bunu resmi bir şekilde kanıtlamanın öğrenmenin bir yolu var mıdır? Fakat ailem dışında kimse bu konudan haberdar değil ailem ile iş yerimdeki her hangi birinin tanışmışlığı bile yok.