erkancan_87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Oran %80 den %90 a cıktı. Ilk 12 ay da odeme yok. Kardrsim cekip babamlara ev aldı cuma günü.
Hayırlı uğurlu olsun. Çok özel olmayacaksa müşteri profili nasıldı kardeşinizin? Burada ben ve benim gibi bir çok kişinin merak ettiği aslında bu. Yani geliri yüksek, bu zamana kadarki tüm ödemeleri mükemmel ise kredi çıkması zaten beklenen bir şey. Ama ufak tefek pürüzleri olduğu halde kredi alabildiyse bir çok kişide bir umut oluşacaktır

Webdestek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adamlar KDV vermemek için rayiç bedeli düşük gösteriyor. Bu yüzden kredi de düşük çıkıyor. %10 peşin verip kalanını kredi ile çekebileceğim bir ev bulamadım henüz. Ne kadar baktıysam hep bir sorun var.
Bu bahsettiğiniz sanırım 0 konutlarda yaşanıyor daha çok. Müteahhitler sattıkları ev için düşük tutarlı fatura kesiyorlar vergi vermemek için. 2. el konutlarda böyle bir durum yaşanıyor mu? yaşanmaması lazım bana kalırsa. Şahıs ticari olarak al-sat yapmıyor da 40 yılda bir evini satıyorsa sanırım devlet ondan gelir vergisi vs. almaz diye düşünüyorum. Öyle olmalı mantıken