Aynı durumu yaşıyorum, bundan 8 ay önce sağ alt gömülü dişim apse yaptı ve şişti. Onun ağrısı boğazıma vurdu ve boğazımdaki lenf bezini şişirdi. Antibiyotik içtim ufaldı fakat eski halini almadı hala balon gibi şiş. Doktora gidip ultrasona girdim doktor reaktif 2 cm 1 adet lenf bezi olduğunu söyledi sağ çene altında. Yaklaşık 8 aydır inmiyor. Bu durumu çok araştırdım bende hastalık hastasıyım. Forumda
@Riot; adlı arkadaşımızında aynı şekilde lenf bezi şişmiş ve 7 yıldır şiş inmiyor sabit orada duruyormuş. (kendisi ameliyat ile parçada aldırmış) Bu duruma lenfadenopati deniliyor. 4 5 farklı uzman hatta sonunda profesöre gittim. Ultrasonda reaktif olan lenf bezleri problem çıkartmıyormuş korkmaya gerek yok. Sadece kendini korkutmadan ara ara elinle yoklaman lazım büyüyüp büyümediğine bakman lazım. Sende bir an önce git ultrason çektir antibiyotik versinler seninkisi bakalım inecek mi inmeyecek mi çok merak ettim
Evet yıllar geçti o zamanlar r10 da konusunu açtığım lenf bezlerimin şişliği hiç inmedi. Ameliyat ile parça da aldırdık olumsuz bir durum da çıkmadı. Bu şişliği indirecek hiçbir çözüm yöntemi de bulamadım
@Hostral; hocamın dediği gibi ara ara bende kontrol ediyorum ekstra büyüme var mı diye. O kadar alıştım ki çoğu zaman şiş olduklarını unutuyorum bile

Tabi bu bezeler bazen önemli bir hastalığın habercisi olabiliyormuş. hocam en güzeli bir doktora gidip kontrol ettirmek