htsumer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet..diorum ya, ben gecemi gündüzüme kattım..İlkokul çocuğu gibi seo inceliklerini uyguladım. Her dediğini yaptım, *** ben yaptıkça o zevk alıyor gibi, Ocak güncellemesi ile daha da şey oldu..adını sen yaz.. işte, diyeceğim, dertliyim..Bakın aranızda yaş ortalamsı 20-30-40 olanlar var. Ben 53 yaşındayım, 98 den beri bu işler içinde bir ömür sayılacak günler geçirdim. Ama bu kadar çirkin bir durum yaşamadım.
Ne var yani, ben siteyi kurmuşum, gül gibi güncel konular yazmışım, yada yazılmış..Sen kalk, yok kardeş, ben seni tanımam ali tut, ayşe ip atla.. onu tanırım..
He o hack yapan arkadaş!..diyorum, sektör aynı, onlar zaten bu işlerle uğraşmaz.Biz günde 20 TL alsak Allah bereket versin deriz..İşimiz olmaz illegal ile.
Haber sitelerinin seo uzmanları da vardır eminim, yada yaptırıyorlardır. Oda ayrı bir ekmek kapısı..

Son cümlemi sildimm hadi...
Biraz deşarj olayım dedim. Kimse alınmasın..
A'dan Z'ye haklısın abi. Verilen emeğin bir değeri olmalı. Yada bu sektörün içindeki insanların kendi aralarında google'a karşı bir çözüm bulmaları gerekir.

Şöyle bir örnek vereyim. Bir arkadaşım tabelacı müşterisine Adwords kurmuş. Fakat o sektörde herkes tbm fiyatını yükselttiği için bizim müşterinin adwords'ten iş alması imkansız. Adwords kuran arkadaşım o sektörde reklam veren herkesi aramış. Yarın şu saatte falanca mekanda hepimiz buluşalım demiş. Reklam veren tüm tabelacılar gelmiş oraya. Arkadaşım demiş ki: Yahu siz google'dan zengin misiniz? Neden her gün fiyat yükseltiyorsunuz? Buna bir çözüm bulmamız gerekiyor. Ben reçeteyi yazdım. İlk hafta hiç kimse reklam vermeyecek. İkinci hafta reklamlara başlayacağız. Herkes sırasıyla belirli günlerde en üstte olacak. Ve reklam teklifini minimum fiyattan vereceğiz. Anlaştık mı? Anlaştık..

Dedikleri gibi yapmışlar. Google afallamış. O toplantıdaki tüm firmalara ücretsiz reklam kodu göndermiş. Tabela firmaları bizim arkadaşın dediği sistemi yapınca hem minimum fiyattan reklam vermişler, hem de herkes müşteri kazanmış Adwords'ten..

Demem o ki akıl akıldan üstündür. Webmaster, seo ve içerik yönetimi yapan kişiler beyin fırtınası yaparak Google'a dur diyebilir bence..