Önemli olan turist sayısını arttırmak değil, önemli olan turist başı harcama miktarını arttırmak.
Turist sayısını 2 katına çıkarınca senin benim cebime daha fazla para girmeyecek. Ama senin benim cebimden daha fazla para çıkacak.
Turist sayısını 2 katına çıkarınca gıda fiyatları artacak. Bu adamlar yiyeceklerini yanlarında getirmiyorlar.
Sen ben tatile ve ulaşıma daha fazla para ödeyeceğiz. Ülken daha fazla kirletilecek.
Önemli olan turist sayısını arttırmak değil zengin turist sayısını arttırmak.
Türkiye'ye gelen turistlerin ortalama harcaması 617 dolar. Dubai'de turistlerin günlük ortalama harcaması 550 dolar.
Yani bizim artık turist sayısını arttırmaya çalışmak yerine daha kaliteli ve daha zengin turistler için cazibe yaratmak için uğraşmamız lazım.
Çünkü şu halimiz ile başka bir yere gidecek parası olmayan orta direklerin tatil cennetiyiz.
Aşağıdaki grafiğe bak, turist miktarı 4 milyon artmış, turist başı kazandığın para 5 milyar dolar azalmış.
Neden? Çünkü döviz fırlamış, turistler için daha ucuz tatil haline gelmişiz. Biz daha az kazanmışız onlar daha çok tatil yapmış.
Zengin turisti getirmek için de 3-5 webmasterın pinterest paylaşımları işe yaramaz.
Bu işler sosyal medya üzerinden yapılsa bile profesyonel reklam ajansları tarafından stratejileri belirlenip yapılır.