AlperenGC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
5000 TL İle İş Kuruyoruz !

Yaptığımız İşlere Bir Yenisini Ekleyerek 5000 TL İle Ne Yapılabilir sorusunu soranlar için bu konuyu açıyorum.

Yapacağımız İş : Oyunculara Özel Baskılı T-shirt (Şuanlık , Ancak İlerde Farklı Tarz Üretimlere Başlayacağız.)
Kısa Vade Hedefimiz : Masrafın %40 Fazlasıyla Paramızı Artırmak (Haziran Sonu 7000 TL).
Uzun Vade Hedefimiz : İşe Ayırdığımız 5000 TL'yi 3'e 4'e Katlayarak Fazla Tekstil Ürünü Üretmek , Markalaşmak Ve Yurtdışında Satmak.

Ayıracağımız Bütçe : 5000 TL

Öncelikle Herkese Merhaba , 18 Yaşındayım 4 Yıldır E-ticaret İle uğraşıyorum Yaklaşık 1 yıldır da aktif olarak sitelerim var Türkiye & Fransa & Abd & İngiltere faaliyet gösteriyoruz.

İşlerimizi Oturttuk Şükür ve Yeni Bir girişim yapma kararı aldık. 5000 TL Gibi Bir rakamı Bakalım ne kadar yapacağız ?

Bu İşten kazandığımız parayı sermaye olarak kullanacağız.

Adım 1 : T-shirt baskısı yapan yerler ile görüştüm, kaliteli bir yer buldum Adeti Baskı Dahil KDV Hariç 30-35 TL'den yaptırıyoruz (Serigrafi baskı)
İlk Parti olarak 120 adet 3 model adet başı 40 adet t-shirt siparişi verdik.
4000 TL Bu Tuttu.
250 Adet T-shirt etiketi , 500 Adet Beden Bilgisi İçeren Sticker Siparişi Verdik 150 TL.
Websitesi Kurduk. (Kendim Kurdum) Tema ile Birlikte 300 TL.
200 TL Reklam Çalışmasına Ayırdık.( Müşteri kitlem hazırda var zaten oyüzden az bütçe ayırdık)
Harcanan Para : 4350 TL Oldu Ivır Zıvır ile 5000 TL'ye yakın masraf çıkar . Tabi bizde şahıs işletmesi var oradan hallediyoruz , ancak şirket açmak isteyenler extra 700-1000 TL efatura eimza dahil ödemek zorunda.

Satış Fiyatı Olarak 50 - 55 TL Fiyat Belirledik.
Şu Anda T-shirtler üretimde haftaya gelecek bu sırada ben de ön siparişleri almaya başlayacağım.

Konu Gelişme Oldukça Güncellenecektir.

Bir de şunları söylemek istiyorum , Her işe ayrıntıyla bakarsanız o işten soğursunuz o zaman başarılı olamazsınız çünkü her işin zorluğu vardır önemli olan o zorluğu aşıp başarıya ulaşmaktır. Ayrıntıya Gerektiğinde inmemiz gerekli. Başlangıçta Kuşbakışı yeterli olacaktır ben böyle düşünüyorum , Ayrıntı aşamaları ilerleyen dönemlerde gelecek onu o zaman düşünürüz. Başlangıçta ileriyi çok da düşünmememiz gerekli , akışına bırakalım...

Merhabalar kardeşim yazacaklarımı hevesın kırılsın diye yazmıyorum sadece görüp geçirmiş ve ufak bir hesap yapmış birisi olarak yazıyorum. 35 liraya maal ettiğin tişörtü 55 liraya satacağını belirtiyorsun ve kaar marjın 20 lira yanlış anlamadıysam bunun içerisinde min 10 tl kargon var kaarın 10 tl 55l Tl nin %8 devletin 5,6 Tl kaldı. Aylık 150 tişört satsan yıllık 1800 tişört yapar 5,6 kaarın vardı bir yıl boyunca 10 k net kaarın var. Yıl sonu devlet kaarından da vergi bıçıp alıcak net rakamı hatırlamıyorum ama 9 civarı olsun. 9000/12 : 750 bunun içerisinde daha olası durumları saymıyorum iadeler gelecek tişörtte sorun olacak adworse yüklenmen gerekecek. 750 den 250 daha silmen gerekecek aylık olası durumlar olacak çünkü o kadar uğraşa kazancın 500 tl olacak. Tabi 150 tişört satabilirsen şimdiden başarılar dilerim..