Uzun süredir takip ettiğim 'adsense hikayem' bölümüne konu açmak sonunda nasip oluyor. Burada okul başlayana kadar kendime ek gelir elde etme girişimime tanık olacaksınız. Gözüm yükseklerde değil hobi edasıyla bu işi yapacağım.
Başlıkta dediğim gibi sıfır tecrübeyle pinterest sitesi ile ek gelir yaratmayı düşünüyorum. Tecrübe ile bilgi birbirine karışmasın.
Tecrübe bambaşka bir şey. Az çok forumda bilgi sahibi oluyorum ancak tecrübe etmek bugüne kısmetmiş.
Konuyu açmaktaki ilk amacım bilgi ve fikir alışverişinde bulunurken aynı zamanda ilerlemelerimi paylaşarak motive olmam. Geriye dönüp ne kadar dipten başladığımı görünce inanıyorum ki manevi bir güç doğacak.
Her detayı açık açık paylaşmak istiyorum. Bunun için lütfen yorumlarda
nasıl olmazını değil nasıl olurunu söyleyin. Yaptığım yanlışlarda uyarmanızı, 'şuraya da bir bak' denemenizi istiyorum. Bunun için şimdiden teşekkür ederim.
Başlıyoruz - 05.06.2020
Uzun süre araştırmanın ardından bu sefer pinterest ile ek gelir yaratmak istiyorum.
Bugün
@systemkruger; hocama biri manuel sistem biri otomatik sistem olmak üzere 2 tane site kuruldu (1 domaine 2 sub domain) 60₺ fiyata yaptırıldı. Tecrübesiz olduğum için her sorumu sabırla cevapladı. Tekrardan teşekkür ediyorum.
1 hafta kadar manuel vs oto sistemin farklarına bakacağım. Bizzat tecrübe ederek manuel pinlemenin verdiğim emeğe değip değmeyeceğini göreceğim. Manuel ile oto arasında çok da fark yoksa elimdeki site sayısına 10a tamamlamak istiyorum. İlerleyen günlerde bu sayının ne kadar olacağına henüz karar vermedim. Manuel ile oto arasındaki farkı bilen, bizzat tecrübe edenler yoruma yazarsa çok memnun olurum.
Şimdilik görüşürüz ani değişiklikler olmazsa 1 hafta sonra istatistik ve denememin sonucu ile buradayım

)))
07.06.2020
Normalde 1 hafta bekleyip güncelleme yapacaktım. Sistemi oturtmaya başladığım için yaptığım değişikliklerden biraz bahsetmek istiyorum. Konuyu takip etmek isteyenleri etiketleyerek başlıyorum
@ihtiy4r;
@Egitimci;
@lviii;
2 adet site kurdurduğum hocam ile 5 site için daha anlaştım. 1 hafta manuel vs oto farkına bakıp bu kararı verecektim ancak 10 tane oto site 1 tane Manuele eş değer olsa dahi bana oto ile desteklemek mantıklı geldi. Yine manuel işlemlere devam edeceğim.
Şuan AdSense onayı incelenen Türkçe sitem var onaylanınca oradaki reklam kodlarını yabancı siteme ekleyip Türkçe sitemi muhtemelen satacağım. Gelen parayı da yine site kurdurarak değerlendirmeyi düşünüyorum. Çarşamba günü site sayım 7 olacak. Türkçe sitemi satınca bu sayıyı 10un üzerine çıkarmayı düşünüyorum.
Pintereste gelirsek, oto hesap pinlemelere başladı şuan düzenli pinleme yapıyor.
Hesap sil, hesap aç, mail onayla, işletmeye geçiş yap vs. Derken bugün manuel Kullanacağım hesabı da açtım. Kanva ile kısmen özgünleştirdiğim fotoları pinlerken zaman ayarlı pinleme özelliğini keşfettim. 2 tane pin paylaştım. 4 tane de 30dk aralıklarla zaman ayarlı pin yükledim. ABD ile saat farkı olduğu için zaman ayarlı pin özelliği çok işime yarayacak.
Birkaç saat pin oluşturarak 1-2 haftalık pin ihtiyacımı zamanlayabileceğimi farkettim. Eğer internetsiz durumlarda da zamanı gelince paylaşım yapıyorsa beklenmedik durumlarda (sınav haftası vs.) birkaç haftalık pin zamanlayabilirim.
Şuan için her gün ortalama 5 pin atmayı düşünüyorum. Bugün hızımı kesemeyip 10 tane atıp üstüne yarın için de pin zamanlayabilirim

)
Özet olarak 1 günde yapabileceğim işleri Çarşamba günü 5 adet site ekleyince bitirmiş olacağım. Bunu kayıp zaman olarak görmüyorum yavaş yavaş hazmederek ilerlemeye çalışıyorum..