Kolay gelsin.

Sistemimde, bulunan disklerin sağlık durumlarını kontrol edeyim dedim. (SENTINEL ile)
  1. Samsung Evo 250GB SSD (450 Gün ömrü kaldığını gördüm. Sağlık durumu 60% ve herhangi bir hata yok.)
  2. WD 1TB HDD (sağlık 100% ve 1000+ ömür. Herhangi bir bad sektör vs. yok.)
  3. Seagate 1TB HDD (sağlık 100% ve 1000+ ömür. Herhangi bir bad sektör vs. yok.)
  4. Samsung (Laptop İçin) 500 GB HDD (sağlık 100% ve 1000+ ömür. Herhangi bir bad sektör vs. yok.)
Bu şekilde bir tablo ile karşılaştım.

SSD beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Bu kadar çabuk ömür dolduracağını sanmıyordum.

Tam da HDD leri satıp 1 veya 2 TB lık SSD alayım derken, araştırmalarım sonucu HDD lerin ömrünün SSD ye oranla daha çok olduğunu öğrendim (Bilmiyorum ne kadar doğru).

Bu bağlamda elimde yaklaşık 1TB film arşivim ve 1TB 'a yakın Illustrator Çalışmalarım, Website, DB, Backup, vsvs. bulunuyor, ki bunları depolayabileceğim güvenli bir disk arayışı içindeyim.

Görünüşe göre SSD yanlış bir tercih olabilir, o nedenle bu konuyu açma gereği duydum.

Çalışmalarımı güvenli ve uzun ömürlü depolayabileceğim DİSK TÜRÜ, DİSK TEKNOLOJİSİ, RPM 'i, MARKASI vb. önerilerinizi alabilir miyim?

Aklıma şu https://www.vatanbilgisayar.com/wd-p...-guvenlik.html linkteki gibi güvenlik kamerası için üretilmiş diskler geldi. (Bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?)

Sata / Sata III vs. pek anlamadığım için ana kartın modelini yazayım ( msi b150 gaming m3 ).

Son olarak SSD 'min ömrü hakkındaki görüşleriniz nedir? Daha idare eder mi?