Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar, siteme 3 gün önce adsense ekledim. İlk gün reklam gelirim 6.5tl civarı oldu, ertesi gün daha fazla görüntülenme ve tık almasına rağmen reklam gelirim 2.5tl civarı oldu(neredeyse 1.5 kat daha fazla görüntülenme aldı) bugün tekrar 3 civarlarında. Bunun sebebini öğrenmek için adsense raporlarında araştırma yaparken gösterim bgbm sinin düştüğünü fark ettim, bunun sebebi reklam veren ile google ın arasındaki anlaşmadan ötürü müdür? Yoksa benim sitem ile alakalı mı? Eğer varsa gösterim bgbm sini nasıl yükseltirim? Ekstra olarak sitede şu an reklamlar otomatik. Daha reklam yerleşimi yapmadım. Reklam yerleşimi yapmanın büyük bir artısı oluyor mu? Zaman ayırıp cevap veren herkese teşekkürlerimi sunarım. Hayırlı sabahlar
Cevaplarımı profesyonel olarak değil, deneyimlerime göre yapıyorum. Reklam ne kadar tıklanırsa, bgbm idi sanırım o da o kadar artıyor. Reklam veren kişiyle de alakalı tabii ki, bir de tıklanma olayı dediğim gibi. Ek olarak da reklam yerleşimi sebebini pek bilmiyorum. Hangi yerdeki reklamın ne kadar ücret verdiğine göre yerleştirme sağlarsanız doğal olarak reklamlardan alacağınız gelir de artar. Bazı reklamlar diğerlerine göre abartısız söylüyorum 100 kat daha fazla getiriyor. Bu ikincinin fazla vermesinden ziyade ilkinin az vermesiyle alakalı.