Angemon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de kendi çapımda bilgi vereyim. bir kaç sene önce uğraştım ancak şu an bıraktım. Hiç bilgisi olmayanlar için.
Satış ortaklığı (Affiliate) size özel oluşturulan bir link ile ilgili yere trafik çekersiniz. Çektiğiniz trafik sonucu satış gerçekleşirse belirli oranlarda komisyon alırsınız.
Sadece amazona özgü bir olay değil bir çok alternatifi var hatta şöyleki amazon neredeyse en düşük komisyonu verir ancak çok fazla trafiği, güvenilir olması ve müşteri potansiyeli olduğu için tercih edilir.
https://affiliate-program.amazon.com/ Bu linkten Join Now For Free diye kayıt ekranına gidin. Hesabınız yoksa Create your Amazon account kısmından hesabınızı oluşturun. Telefon no adres isim gibi bilgileri doğru şekilde girin. Daha sonra 4 adımlı bir hesap kurma gelecek burada 1- kişisel bilgiler verilecek. 2- Web site ve app listenizi ekle 3- profilinizi oluşturun- 4 Associates Central kullanıma hazır
Panele girince özel banner, görsel vs bulabilirsiniz. URL oluşturma aracını kullanarak URL oluşturabilirsiniz. Ya da web site kategorinize uygun bir ürünü amazonda bulup bu ürünün ASIN numarasını kullanarak product link oluşturabilirsiniz sadece o ürüne özel. Gibi gibi bir çok farklı yolla linkleri alıp paylaşabilirsiniz.
Komisyon oranları %5 ile % 10-15 arası değişir bazıları %20 olduğunu dahi söylüyor (mücevherat kategorisinde) Komisyonlar sabit değildir. Amzon getirdiğiniz müşteriye oranla sizin komisyonunuzu diğer kişilerden yüksek verebilir. Hesabınızda biriken kazancı hemen alamazsınız ürün idadelerine karşı amazon bunu bir süre bekletir. En son 40 güne kadar beklediğim olmuştu. Parayı payoneer ya da Hyperwallet hesabına çekebilirsiniz. Amazon ciddi bir ortamdır ve yanlışı kolay kolay affetmezler trafiğin eklediğniz yerden(web-app vs.) geliyor olması çok önemli. Yoksa hesabınızı kapatabilirler.
@Engin.ilicali; bu yorum ilgini çekebilir.