Genelde o sokak saticisi veya muzisyeni olup gezenler dikkat ederseniz zengin ulkelerde satisini yapar parasini kazanir sonra ucuz ulkelerde gezer.
Ornek: japonyada 2 hafta kalip para kazanir sonra o parayla kambocya da 2 ay gezer ...
Bir de gunluk minimum harcamayla yasiyorlar, hostele haftada bir falan kaliyorlar, genelde cadirda yasarlar. Yolculugun cogunu otostopla yaparlar.
Remote calisanlar ise biraz daha "luks" gezebiliyor. Ama bileklik satarak yukarida dedigim gibi isliyor genelde.
Hocam Dediğiniz Çok Mantıklı Bende düşünüyorum gerçekten yeni yerler görmek keşif etmek her insanın hayali gidip yapmadan sürekli içinde ukte olarak kalır umarım olur
Ben yaptım 42 ülke gezdim ve evet mümkün burda asıl soru su siz alıştığınız hayattan veya sahip olduğunuz seylerden ke kadar vazgecebilir ve fedakarlık yapabilirsiniz.Bu soruya cevabınız evet ise sizde yapabilirsiniz...
Bu sorunun cevabını verip çıkmak istiyorum umarım doğru kararlar alırım dediğiniz gibi önemli soru bu
Tavsiye 1: Bu youtube kanalı biraz önce anlattığım iş modeli ile geziyor.
Bknz.
Tavsiye 2: Geçenler bir videoda Myanmar'dı yanılmıyorsam, Amerikalı bir abimiz ipad'ı ile çektiği fotograflar ile geçimini sağlıyordu. Bknz: Stok fotografçılığı.
Tavsiye 3: Yırtık Pantolon adlı youtube kanalı sizin dediğiniz şekilde geziyor. Fakat bana çok meşakkatli geldi.
Tavsiye 4: Gezi blogları ile de geçim sağlanabilir. Sağlam ingilizce ve birazcık seo bilgisi ile yeterli olabilir. Özellikle turistik bölgeler için rehberler falan hazırlanabilir.
Tavsiye 5: Couchsurfing ile ev problemini halledebilirsin.
Tavsiye 6: Özellikle zengin ülkelerde boş evlerde ev sahiplerinin hayvanlarına bakarak ücretsiz konaklayabilirsin. Bknz:
https://www.trustedhousesitters.com
Tavsiye 7: Avustralya'ya gidip 2-3 ay para kazanıp sonra gezmek. Bu da özellikle sermayesi olmayanlar arasında çok pöpüler.
Bu tarz videoları izlemeyi seven biri olarak aklımda kalanlar bunlar. Remote çalışma konusunu lütfen atlama.
Tavsiyeleriniz için çok tesekkur ederim sadece benim için degil sonradan bu konuyu okuyacaklar içinde çok yararlı bilgiler vermişsiniz