Kurgu ve yalan diyenler bu konuda hiç bir fikri olmadan konuşanlardır hocam malum bizde bilgi yoksa fikir çok olur.

Öncelikle bunlar 0 TL ile yola çıkmıyorlar hocam. Bir çoğu banka hesaplarında 10 bin TL civarında para ile yola çıkıyor. İlk birkaç ay boyunca bileklik satarak, gönüllü işlerde çalışarak, gitar vs. Çalarak günlük yemek, hostel fiyatlarının bir kismini çıkartıyorlar.

Ben 4 yıldır hobi olarak gezginlerin videolarını izliyorum. Emre durmuş, Oğuzhan tıraş, Yiğit Can iç, değişik yollarda ve şu an aklıma gelmeyen birçok ismin nasıl dünyayı gezdiklerini biliyorum.

İlk birkaç ay zorluk çekseler de sonraki aylar YouTube kazançlarının artması ile sokak saticiligini bırakıyorlar. Ama bir çoğu ilk 4 5 ay boyunca bu şekilde çadırda kalarak ve günde kazandıkları paralarla yemek yiyerek geçiniyorlar.

Eğer sizin de aklınızı kurcalıyor sa ve gitme gibi düşünceniz yoksa ve sizi bağlayan sebepleriniz yoksa siz de çantanızı hazırlayın derim.

Beni bağlayan sebeplerim var ve biraz da rahatıma düşkünüm açıkçası bu sebeple harekete geçmiyorum. Ama başıma büyük bir olay gelir ve tabiri caiz ise dünyam başıma yıkılacak bir durum yaşarsam beni de ilerleyen zamanda YouTube da izlersiniz belki de