Hocam "ne kadar ekmek o kadar köfte diye" bir laf vardır.Redmi modelleri orta segment cihazlardır ve fiyat/performans odaklı modelleme yapılır.Mi serisinde ise amiral düzeyde modelleme yapılır.Dolayısıyla Redmi serisi donanımı,kasası vs.(artık hangi bakımdan kaliteli düşünüyorsanız) buna göre fiyatlanmıştır.Cihazların markalar bazında donanım olarak karşılaştırmasını yaparsanız zaten Xiaomi,Samsung'un aynı donanıma sahip cihazlarından ortalama %30 daha ucuzdur.Bu kıstasları göz önünde bulundurmamız gerekiyor bence
Hemen bir örnek;
https://www.epey.com/akilli-telefonl...-note-10-lite/
Hocam, benim savunduğum nokta, çin malı ürünlerin kaliteli olmaması. Zaten redmi note 8 almamdaki tek neden donanım olarak fiyat performans olması. Telefon alırken önceden dikkat ettiğim nokta donanım özellikleriydi, tabi ki bir çok sorun yaşadıktan sonra artık donanımlara bakmıyorum. Markaya bakıyorum. Sadece çin malı ürün alırken bir daha düşünmenizi tavsiye ediyorum... Şuna kadar kullandığım çin malı markalar lenovo, xiaomi, huawei, Bende önceden donanım özelliklerine bakarak iphone, samsung gibi markaları kötülüyordum.