Bizzat bende bir çok çin malı telefon kullandım. Samsung ve iphone markalarının verdiği kaliteyi bulamadım. Evet bir çok çin malı telefon ucuz ama kısa ömürlü. Genel olarak android telefonlar benim için kısa ömürlü olsa da 3 farklı samsung telefon kullanan biri olarak, samsung telefonlarının sağlam olduğu ve kaliteli olduğunu düşünüyorum. Şuan da Xiaomi redmi note 8 kullanmaktayım. Hayalet ekran sorunu var. Gereğinden fazla ısınıyor telefon. Kısa zaman da samsung a geçmeyi düşünüyorum. Artık elime kaliteli bir telefon almak istiyorum. Kullandığım samsung telefonlar: samsung note 7, J7 prime, j5
Hocam "ne kadar ekmek o kadar köfte diye" bir laf vardır.Redmi modelleri orta segment cihazlardır ve fiyat/performans odaklı modelleme yapılır.Mi serisinde ise amiral düzeyde modelleme yapılır.Dolayısıyla Redmi serisi donanımı,kasası vs.(artık hangi bakımdan kaliteli düşünüyorsanız) buna göre fiyatlanmıştır.Cihazların markalar bazında donanım olarak karşılaştırmasını yaparsanız zaten Xiaomi,Samsung'un aynı donanıma sahip cihazlarından ortalama %30 daha ucuzdur.Bu kıstasları göz önünde bulundurmamız gerekiyor bence
Hemen bir örnek;
https://www.epey.com/akilli-telefonl...-note-10-lite/