Hocam işin açıkcası insanın içinden gelecek 1 ay önce php başladım isteyerek yapıyorum yani ilerisi içinde matematik istemez tamamen mantığa dayalı neyi yapmak istediğini düşünmelisin önce

bail adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Varsayımlar üzerinden değil direk yaşadığım tecrübeleri aktararak bilgi veriyim.
Şuanda Türkiye'nin en büyük medya kuruluşlarından birinde Yazılım Uzmanı olarak çalışıyorum.
Yaklaşık olarak 200 civarı IT çalışanı var. Benim yer aldığım ekip ve iş Web Programlama (.NET - C# - ASP.NET ve MSSQL).
Şuana kadar matematiksel bir zeka gerektirecek veya matematiksel hesaplama gerektirecek işler çok fazla yapmadık.
Bir çok proje de ve geliştirme de yer aldım (üyelik sistemi, kendi CMS sistemimizin yazılımı, ödeme entegasyonları vs vs) hepsinde başarılı işler çıkarttık ve beğenildi fakat matematikle bir ilgisi yok... Maaşım ortalamanın üzerinde....

Korona virüs öncesi garanti bankası ile iş görüşmesine gittim ve mülakatta şu şekilde bir soru vardı eğer başarılı bir şekilde yapabilseydim yaklaşık olarak 8K-10K arası bir maaşım olacaktı. Şuankinden biraz fazla.
Sorunun tamamını yayınlamayacağım fakat şu şekildeydi; Uzaya bir uydu gönderiyosunuz bu uydu x ve y kordinatlarında uzaktan kontrol ediliyor. 45 Derecelik açı ile saatte X kilomertre hız ile Y yörüngesinde ilerliyor. (soru bayağa uzun) sonuç olarak günün sonunda size konumu hesaplatıyorar. Hayırlı işler dedim ve çıktım

Yani kıssadan hisse; YAZILIM DA MATEMATİK GEREKİR Mİ ŞART MI OLMAZSA OLMAZ MI sorusunun cevabı tamamen ve tamamen çalıştığınız şirket ve YAPITĞINIZ İŞ ile ilgili bir durum.
Matematik bilmenize gerçekten gerek yok diyemeyiz ama işin aslı r10 üyeleri içinde aynı şey geçerli galiba burada SATIŞI YAPILAN EKLENTİLER, MODÜLLER,PHP SCIPRLER sende yapabilirsin ve bunun için gerçekten temel bir matematik bilgisi bile yeterli.

Ama bir bankada yazılımcı olarak çalışacaksanız gerçekten matematik bilgisi ihtiyacınız olacak. Tabi gene de üst düzey bir matematik değil temeliniz sağlam olduktan sonra zaten oturup algoritmayı çıkartırken internettende biraz araştırma ile yapabiliyorsunuz.

Bu soru gerçekten çok klişe oldu ama bununla ilgili çok muazzam bir videoya denk gelmiştim bulursam paylayacağım. Videoda da benim üstte yazdıklarımı özetliyordu aslında.
Sorunun tamamını hatırlıyormusun hocam