cnylmz_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu biraz niye Türkiyeden silikon vadisi çıkmıyor gibi olmuş. Sizin bu yapmak istediklerinizi şu forumdaki insanların yarısından çoğu denemiştir belki. Benim kişisel görüşüm bu, onlar yapmış başarılı olmuş olabilir ama bu sizinde olacağınız anlamına gelmez. Onlar bu işe girdiğinde belki rakipleri yoktu ama sizin şuan bolca rakibiniz var. Lise çağındaki her genç arkadaşımız bu fikirleri düşünüyor ve yapmaya çalışıyor. Ama sonuç büyük çoğunlukla hüsranla bitiyor. Kazandıkları para değil deneyim oluyor bu işlerde. Bu yüzden maddi getirisinin yüksek olacağını düşünerek girecekseniz ben tavsiye etmem.
Benim yasadigim şehirde bu isi duzgunnyapan sadece 1 firma var. Rakip yok dencek kadar az. Dahasi ben 800 firma pesinde degilim. 70 dukkan reklami alsam ki rahat toplarım, aylik ortalama 800 tl demektir. Buyuk kalabalik bi okulda ogretmrnim. Onlarca veli var esnaf olan tanidigim. Babamlar ve kayinbabamlar da esnaf. Cevre geniş baya. Yilda 100 liraya 150 liraya internette tanıtımınız yapilacak dedigim bircok esnafı alırım. Meslegim dolayisiyla bircok dershane, özel okul... egitim kurumları toplarım. Uni deki gencler heveslenir bu islere ama kimseyi inandiramaz, ki zaten cikip esnaf gezmez. Onlar yatrak kazanalim der aç kalir.