Bezos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merak etmeyin zaten Pinterest kullanıcıları istediği sonuca ulaşmak için Hashtag araması yapmıyor.

Şuan da benim görebildiğim iki fark var;

1- Pinler kaç dakika önce atılmış onları göstermiyor.(Önceden gösteriyordu)
2- Explore ve Shop sekmesi var yani en çok beğenilen,repin ve yorum alan Pinler gösteriliyor.

Ayrıca Pinterest'te Pinler sadece Hashtag ve açıklamalara göre değil görsellere göre de sıralanır. Açmak gerekirse #dress araması yaptığınızda bazı Pinler de Hashtag göremezsiniz çünkü görsel içinde "dress" elbise giymiş bir kadın olduğundan bu arama içine yerleştirilmiştir. Kısacası görseli tarar Hashtag olmasa bile görsel hangi kategoriyle ilgiliyse o arama içinde görünür.

Bu yüzden normal aramaya yönlendiriyor sanabilirsiniz ama öyle değil.
- bazı kategorilerde hashtag çok fark ediyor, örneğin; tattoo buna basit bir örnek.
tattoo pinlerinin hızlı görüntüleme almasının en önemli sebebi hashtag akışı, bunun gibi daha bir çok önemli kategori var.
benim için hashtagin önemi aramalarda görünsün vs değil anlık akışta görüntüleme alması. çalıştığım tüm kategoriler anlık hashtaglerden iyi bir ivme yakalıyordu.
son atılan pinleri görmenin en kolay yoluydu bu.

normal aramaya yönlendirdiğini şurdan anlarsınız;
1- webde zaten bilgi yazısı çıkıyor, açıkca diyor zaten şu arama sonuçlarını görüyorsunuz diye
2- sonuçlar sabit değişmiyor
3- atılan pinlerin tarihlerini kontrol ederseniz random olduğunu görürsünüz, yani gösterilenler son pinler değil.

sizi bilmem ama bu durum beni vurdu, attığım pinler ilk istatistiklerde en az 6-7 görüntüleme alırdı şimdi 1'de kaldı çoğu, o 1 de zaten benim görüntülemem.