digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Taciz konusunda hem fikirim.
Bu adamların ceza alması konusunda hem fikirim.
Öyle elle taciz, telefonunu alma, parasını alma gibi şeyler savunulamaz şeyler.
Bu gibi konular öne sürülerek, askerlik kaldırılsın diyenler ya da orduya çakmak için fırsat kollayanlar var.
Ben sadece askerliğin genel yapısını açıkladım, burada yapılan şeyleri savunmadım.
Askerde benzer uygulamalar ve baskılarla herkes az ya da çok karşılaşmıştır.
Benim söylediğim Rus ordusundan benzer yüzlerce video var.
En gelişmiş batılı ordulara bile gittiğinizde üstün emrini dinlemeyen astına musallat olduğunu görürsünüz.
Ben bu videoda bir kaç varoş gencin kendileri gibi olmayan bir askeri varoşça taciz ettiklerini görüyorum.
Bunun doğru olduğunu söylemiyorum. Sadece bu gibi videolar ile askerliğe giydirmek isteyenleri doğru bulmuyorum.
Ben genel olarak sistemi anlatıyorum.
Ama bu konuda bile olayı bırakıp benim şahsıma yazan atarlı ergenleri görürseniz anlayacaksınız ki binlerce adamı aynı yere koyduğunuzda sevgi saygı çerçevesinde işler yürümüyor.
Tatlı dille falan kimseye iş yaptıramazsınız askerde.
O yüzden benzer durumlar askerliği doğası gereği her ülkede oluyor.
Bu videodaki gibi işin dozunu ve düzeyini kaçıranlar da elbette hakettikleri oranda cezalandırılmalılar.
Size hak veriyorum, ülkede gereksiz linç kültürü zaten var ki rütbelilerin disiplini sağlamalarının ne kadar zor olduğunu az çok biliyorum, size katılıyorum benim derdim olur da böyle bir durum başımıza gelir ise ne yapmalı nasıl bir yol izlemeliyiz konusunda kafama takılanlar var.