digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu salaklar yaptığı şey yüzünden değil, yaptığı şeyi kameraya çekip yayınladıkları için ceza alacaklar.
Askerde emir komuta sistemi vardır. Komutanlar askerlerden bir birlerine emir komuta zinciri içinde söz geçirmelerini beklerler.
Bir iş yapılacaksa yüzbaşı gidip 10 asker bulup yaptırmaz. Astsubaya söyleri astsubay uzmana emreder. Uzman çavuşa emreder.
Çavuş da askerlere söyler. Yapılacak işin zorluğuna göre kolaysa kıdemliler, zorsa torun tombalak yapar.
O kıdemsiz askerler işi yapmazlarsa herkes bir üstten benzer muamele görür. Yani yüzbaşı astsubaya istikamet verir, astsubay uzmanlara hakaret eder, uzmanlar çavuşları sopalar.
Çavuşlar erlere eziyet eder.
Bu sil sile içinde herkes ceza alır.
Yeni yetme askerler onu yapmam bunu yapmam demesinler diye üst devreler yeni yetmeler üzerinde şiddet ve tehditle baskı kurarlar.
Buna devrecilik denir ve yerine göre, baştaki komutanların görmezden gelme şiddetine göre az ya da çok vardır.
Yani alt devreyken zorla tuvalet temizleyen adam üst devre olunca zorla tuvalet temizletir.
Temizlemiyorum diyene de bu videodakinden ağır muamele yapılır.
Durum kameraya kaydedilmediyse ve birinin bir yeri kırılmadıysa da kimse şahitlik yapmaz olayın üzeri kapatılır.
Askerde herkes alt devreyken emir alır, üst devreyken emir verir.
Hepimiz gidip bir şekilde görevimizi yapıp geliyoruz.
Rus ordusu, Amerikan ordusu, Alman ordusu farketmez, medyayı takip ederseniz her orduda benzer haber ve iddialın ortaya çıktığını görürsünüz.
Askerlik her yerde buna benzer işler.
Kendi içinde tutarlıdır, çünkü sizin özgürlüğünüzü, şahsiyetinizi, sivil haklarınızı değil, ordunun birliğin toplam sağlığını ve işlerliğini temel alır.
Yani bu video yüzünden tüm askerlik sisteminin ıslah olacağını zannediyorsanız yanılıyorsunuz.
Bu gibi durumlar yüzünden daha önce binlerce asker ceza almıştır, ama yüzbinlerce olayın üzeri örtülmüştür.
Çünkü bunlar askerliğin genel yapısıdır.
Askerlik gençlik kampı, üniversite yurdu, sosyal faaliyet merkezi değildir.
bu videodakinin normal bir durum olduğunu düşünen insanların topluca psikiyatriye yatması şarttır. gerekir demiyorum bakın şarttır.

her orduda olup olmamasının hiç bir önemi yoktur. her ülkede adam öldürenler tecavüz var diye bunu normalleştirmek olmayacağı gibi psikolojik şiddetide nomalleştirmemek gerekir.

bu izleneni normal olduğunu düşünen sosyal hayatındada müdür veya üst düzey bir göreve gelince aynı psikolojik şiddeti alttında çalışanlara göstereceği için acilen toplumdan izole edilip tedavi edilmelidir.