Selamlar arkadaşlar,
Çalıştığım global şirkette kullanıcıların bilgisayarlarını HP'den 3 sene olacak şekilde kiralıyoruz. Global olarak bize iletilen marka ve modeli kullanmak zorundayız, imajlarımızı globalden yayınlıyorlar.
Bütçe toplantısında bitecek kira sözleşmesi için yeni dönem bilgisayarlarını kiralamak yerine satın alma opsiyonuda çıktı.
Bu nedenle tecrübesi olanların yardımına ihtiyacım var.
- Yaklaşık 60-70 adet laptop masaüstü ve +1 ekran şekilde bilgisayar belirttiğim model bilgisayar alabileceğim güvenilir firma önerileriniz var mı?
- Kiralama sözleşmesinde yerinde servis hizmetimde vardı, HP partneri firma donanımsal bir arıza oldugunda gelip sorunu gideriyordu, bilgisayarları satın alma işlemi yaparsam bu süreci nasıl yönetebilirim?
Teşekkürler.
Merhabalar,
Bu alanla ilgili şirketim kurulma aşamasında alımı ne zaman yapmak istiyorsunuz bilemiyorum fakat 1 ay kadar sonra yapılacak ise memnuniyetle yardımcı olabilirim. İster toplama sistem olur , ister laptop, ister masaüstü. (Ki tavsiyem toplama sistemden yana performans odaklı olması adına) Kendi firmam için garanti sürecini ben şu şekilde yönetmeyi planlıyorum ki çoğu firmada bu şekilde yapıyordur.
Toplama sistem alınır ise : Her bir parçanın ayrı ayrı garantisi mevcut. Tek bir bilgisayar şeklinde değil de parça satışı şeklinde yapılıyor. Öncelikle arıza hangi parçadan kaynaklı bunu öğrenmemiz gerekiyor. Şirketinizde bunun tespitini yapabilecek arkadaşlar varsa onlar yapabilir yada ürünleri alacağınız firmadan bu şekilde bir hizmet talep edebilirsiniz. Satın aldığınız firma ile konuşur anlaşırsınız. Arızanın hangi parçadan olduğu anlaşıldıktan sonra her bir parçanın ayrı ayrı garantisi ve kendi servisi olduğu için parçanın kendi servisine gönderilmesi gerekiyor. İster siz faturanın bir kopyası ile yollarsınız isterseniz de aldığınız firmaya verirsiniz onlar gönderirler.
Laptop ve hazır masaüstü alınır ise : Direk bilgisayar halinde olacağı için komple ürünün garantisi oluyor tek firma sorumlu direk arızalı ürünü aldığınız yere yada hiç beklememe adına direk ürünün kendi servisine yollayabilirsiniz.
Tabi bunlar benim kendi düşündüğüm ve çoğu bilgisayar firmasının uyguladığı senaryolar. Sizin hizmeti alacağınız firma ile kendi anlaşmalarınız vs. olur orası ayrı. Standartta böyledir.
İmzamda da bilgisayar hizmetimle ilgili konum mevcut forumda bir çok kişiye sistem hazırladım. Ofis, oyun, render, iş istasyonu her alanda bilgisayarlar hazırladım. Hazırladığım her bir sisteminde görseli konuda mevcut.
Yardımcı olmamı isterseniz de numaramdan ulaşabilirsiniz.
İyi günler diliyorum,
Mehmet Burak Güngör
534 321 15 44