TurkDebrid adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
gerekli mecralara durumu anlatırsanız çalıştığınız şirketin nasıl bir usulsüzlük yaptığını gerekli şeyleri yaparlar
anlaattım ama sgk ççıkışım yapılmadıpı için birrşey yapamayacaklarını söylediler yani şuan şirket bu personel işe gelmedi diyip iyi niyet ve ahlak kurallarından işten çıkışımı yapsa hiçbişey ispatlayamam da
ysnozverdesign adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çıkış yaparken kağıda imza atma. İmzalaman için maaş bordrosu getirirler imzalama ve çıkış verildiği gün sgk ya ve cimere bildir. Zor durumda kaldığını yasaları hiçe saydıklarını söyle. Buna benzer bir durum yaptılar lcw mağazasında 13 gün kesinti yapmışlardı geçen sene. 1 yıla 17 bin tl para aldım. Yatırılmasını bekliyorum. Hakkını hiçbir zaman aramaktan vazgeçme.
neden imzalamıyım ki çıkışımı yapsalar direkt işsizlik maaşına başvurucam ama işte yok

Bip adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hakkınızı arayın, kesinlikle hakkınızı alırsınız, olayı yargıya taşıyın. Geçmiş olsun.

teknori adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şikayet edersiniz, eğer hukuken bir terslik olduğu ortadaysa doğrudan Savcılığa gidin. Elinizde kanıt varsa daha iyi olur. Ama yoksa ve yapacak bir şeyiniz de yoksa mahkemeye gidiniz lütfen.
İş yerinden size tanıklık yapabilecek birileri varsa bu büyük bir artıdır.
elimde bir kanıt yok ki yargıya da taşıyamıyorum