inheritance kullanarak ortak özelliklerin yer aldığı classdan devralabilirsin. illa ben böyle yapacağım diyorsan manuel cast ede ede yap object gönder cast ederek değer ataması yap.
yapmaya çalıştığın şeyi gerçekten anlamıyorum teknik terimler kullanmadan bize sadece ne yapmak istediğini göster ben bunu bunu yapmak istiyorum amacım bu şeklinde.
Valla hocam proje çok karışık unity üzerinde çalışıyorum. Yukarıdaki classlar listedeki her elemanın özelliklerini barındırıyor.
Yani karakter sınıfı var. Karakter ekledikce özelliklerini belirliyorum. Tem sınıfında da temaların özellikleri.
Seçim yapınca da hangi elemana tıklandiysa altındaki sınıfa girip değişkenlere atama yapıyorum.
Yani iki farklı fonksiyonum var. TemaSecildi ve Karakter seçildi şeklinde. Bunlar birleştirip itemSecildi diye tek bir sınıfta toplamam lazım. Galiba önerdiğiniz yöntem geçici de olsa bir çözüm sağlıyor gibi. Şimdi denedim sıkıntı yasamazsam bunu kullanırım çok teşekkürler. Fazladan veri çekmek gerekiyor ama işimi görecek gibi.
300 satır kod var hocam birebir bağlantılı. En basit halı yukarıdaki attığım. O yüzden benim de kafam çok karıştı
Edit: aynı konuda takılanlar için yaptığım şey şu.
A classını B classına önerilen yöntemle ekledim. Daha sonra fonsiyon parametresi olarak A sınıfını kullandım (AClass[] ortakClass) şeklinde array olarak ekledik galiba. OrtakClass[i] for döngüsü ile parametre olarak gönderilen hangi classsa onu işleyebiliyor artık. daha iyi bir yöntem bulana kadar en iyi yöntem bu teşekkürler. Yani tek fonksiyonla iki farklı class'dan hangisi gonerildiyse onu rahatlıkla isleyeniliyorum.