Atroks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açıkcası ne yapmaya çalıştığını anlamadım. int değer ya da object değer verip cast edebilirsin. inheritance'a da bakabilirsin belki işini görebilir.

Anladığım kadarıyla cast ile alakalı bir problemin var cast edersen çözülür. Bunun dışında bu iş için automapper falan da kullanılır
mucahitguner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnheritance kullanıp halledebilirsiniz
Teşekkürler bilgiler için biraz baktım ve işime yaracak bir fonksiyon ama yukarıdaki durumu çözmüyor galiba.

Kısaca 2 farklı classım var bunları liste olarak kullanıyorum. Birincisi karakter seçim ekranı ikincisi tema seçim ekranı için. Bazı ortak verileri var ama ortak olmayan verileri de var.

İşleyiş ve değer atamaları hemen hemen aynı olduğu için tek fonksiyonda çalıştırmam gerekiyor. Yani parametre olarak tema veya karakter classlarından hangisini gönderirsem onu işleyecek.

Şöyle örnek vereyim. Anlatabilmek için inşallah.
int a;
int b; diye iki değerimiz olsun.
int c; değerimiz de yer tutucu olsun.

void start(){
Calistir (a);
Calistir (b);
}
void Calistir(int c){
c= 3;
}

Şimdi burada çalıştır fonksiyonuna a değişkenini de göndersem b değişkenini de göndersem ikisini de isleyebiliyor. Çünkü veri tipleri aynı.

İlk attığım konuda farklı classlar olduğu için veritipini aynı yapamıyorum. Yani birinciClass veya ikinciClass hangisini gönderirsem göndereyim tek fonksiyonda işlemesi lazım. Ama ortak parametre bulamadım. İnşallah anlatabilmisimdir kafam çok karışık.