Merhaba instagram hesabı aldım birinden fakat yeni farkettim profilde mağaza özelliği var.
Bu iyi bir şey fakat mağazayı nasıl yöneteceğim bulamadım,en kötü nasıl kapatırım bunu ?
Başkası tarafından gözükmüyor sadece bana gözüküyor. Kişisele alınca da duruyor.
Türkiye'de uzun zamandır kullanılan çok fazla shopping hesabı var. Bunun için VPN gibi hile hurda değil, reel olarak instagram shoppingin aktif olduğu ülkelerden başvuru yapılıyor.
VPN kullanarak olmadığınız bir ülkede gibi davranıp sistemi alt etmiş oluyorsunuz; bu hileye giriyor maalesef. İlerleyen zamanlarda da yine ürün etiketleme va gibi opsiyonlar aistem tespit ettiğinde kapanacaktır; bilgilendirme o yönde görünüyor, zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Merhabalar,
Gezinirken denk geldim, Muratck üstadımız elinden geldiğince yardımcı olmak istemiş; fakat ortada bazı yanlış bilgiler mevcut, bunları ortadan kaldırmak adına düzeltmeler ekleyeyim.
1- Türkiye'den Shopping başvuruları kabul edilmiyor diyemeyiz. Çünkü zaten Türkiye'den normal kullanıcılar başvuruyu hiç gönderemez. (Bazen bir şekilde hesabı değerlendirmeye gönderebilen hesaplar olmuştur ve Cenk Bey'in yaşadığı sorunu yaşar onlar da. İstisnaları saymıyoruz.) Türkiye'den sadece yönetimli ortaklar rahatlıkla başvuru gönderip kullanabilirler.
2- Yeni katalog bağlayınca yeniden onay almak gerekmez. Shopping onayı farklı, katalog farklı şeylerdir. Kataloglar arası geçiş yapılıp, bir katalog birden fazla hesaba da bağlanabilir. Tamamen farklı şeylerdir. Hatta onaylı hesap, bir Business Manager'den başka bir Business Manager'e bile taşınabilir, katalogsuz bile kalabilir hatta. Yine de Instagram Shopping onayı gitmez. Fakat Cenk Bey'in durumunda, katalog değiştirilse dahi, yeniden onay almak gerekmez dedik fakat ürün etiketleme kısmını yaptırtmayacaktır. Neden? Cevabı 1 ve 3 numaralı maddede yazıyor.
3- Instagram Shopping'te farklı ülkeden başvuru yapmak (Yurtdışından Business Manager açma, lokasyon değiştirme, mağaza adresi değiştirme, yurtdışında eşe dosta hesapta oturum açtırtma, VPN kullanma vs. örnekler çoğaltılabilir, tekniğin ne olduğu önemli değil) doğru ve legal değildir. Denenebilir mi? Evet. Bunda bir sorun yok. Fakat Instagram durumu fark eder ve bir süre sonra ONAYLI GÖZÜKMEYE DEVAM ETMESİNE RAĞMEN ürün etiketleme özelliğini elinden alır. Kısacası Cenk Bey'in yaşadığı durumu yaşar.
Sevgilerimle...