Baykan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Toplu olarak lisans alınan yerleri patlatıyorlar muhtemelen. 400 makina için microsofttan lisans teklifi istedim Partnerlerine yönlendirdiler fakat satışta olan ürünlerin fiyatlarıyla uzaktan yakından alakası yok.
EmpaX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dün gece bizzat microsoft'ta çalışan arkadaşımla konuştum bu konuyu, olay şöyleymiş; Toplu şirketlerin aldıkları lisansları bir şekilde elde eden insanlar satışını yapıyormuş. Yeri gelip patlar, yeri gelir ömürlük olur dedi. Tamamen şans diyor.

Ben onun personel indirimiyle aldım Windows 10'u 200 küsür tl civarına geldi, ama almamış olsaydım o satan yerlerden alırdım mutlaka.
orhansinane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
OEM lisanslar oluyor kullanılan bilgisayardan başka bilgisayarda kullanılamıyor. Bunu bilgisayar şirketleri fazlasını satıyor diye lanse edip satış yapıyorlar ama gerçekçi değil.
Öyleyse bile Microsoft tarafından bakıldığında bilgisayar şirketleri için satılan bir ürün satışlarına engel oluyor onlar buna önlem alırlar gibi geliyor.
Ama şöyle bir durum var sen alıyorsun aktif ediyorsun o lisansı geri iptal edilmesi gibi bir durum olmaz büyük ihtimalle Microsoft bu tür işlerin peşine düşmez. Zaten Win7'den Win10' geçiş yapılırken crackli olan Win7 sahiplerine bedavadan Win10 veren bir Microsoft söz konusu o lisanslara bile işlem yapmazken bunlara da yapacağını düşünmüyorum. Kısaca crackli kullanan varsa gitsin OEM diye satılanlardan alsın en azından güvenlikli Windows kullanmış olurlar.
Teşekkür ederim yorumlar için.
Aslında eğer yasal olmayan bir durum söz konusu değil ise alınabilir. Örneğin çalıntı gibi.