Milletimiz, yabancı ülkelerdeki alım gücünü o ülkenin para birimini Türk Lirası'na çevirerek bakmayı bıraktığında enflasyon deflasyon flan kalmayacak aslında
Sizin bahsettiğiniz durum dışabağımlılıktan kaynaklanıyor. Kendi çiğnediğimiz sakızı da biz üretmeliyiz, yediğimiz ekmeğin buğdayını, çavdarını da. Ben ülkelerin para birimini Türk Lirası'na çevirip, alım gücünü hesaplayanlara; bizde 40 lira, orada 2 dolar (12 lira) diyenlere ithafen yazdım onu
O başlı başlına yanlış birley örnek ben avusturyada yaşıyorum veiçtiğim sigara 5.5 euro tl ye cevir 53 tl yapıyor onzaman bende diyim burası tr den daha pahalı vs.Her Ülkenin kendi dinamikları ve kendine has özellikleri var.Karşılaştırma yapılırken bile o özellikler dikkate alınarak yapılır.Ama ğretim konusunda ise size hak verşyorum Türkiye dünyada herşeyi kendi başına uretebilecek potansiyele sahip bir kaç ülkeden biri ama maşesef zaman içinde yapılan politik yanlışlar,yanlış ekonomik stratejiler vs ülkenin para birimini yerle bir etti.Ee buda otomatikmen alım gücü endeksine ya sıyor zaten.