Merhaba.
Ben bu süreç öncesinde de bir çok konuda aşırı veya hastalık boyutunda olmamak kaydıyla titiz davranan birisiydim. Yani bir başkasının su şişesinden, bardağından su içmezdim. İş yerinde kapıları genelde dirseğimle açardım. Umumi tuvaletlerde muslukları peçete ile açar kapatırdım mesela.

Malum süreç böyle olunca, biraz daha yoğun oldu benim tedbirler tabi.
- Pazardan / marketten aldıklarımı eve gelince balkonda en az 1 gece bekletiyorum. Sonrasında poşetlerini değiştirerek içeriye alıyorum. Mesela 1 gece bekledikten sonra yine de poşetleri değiştirmeye gerek var mıdır?
- 5 litre su alıyorum, onlar da en az 1 gece balkonda bekliyor sonrasında içeriye alırken köpüklü su ile dışlarını yıkıyorum, bunun yapılması fuzuli midir?
- Çocukları hava alsınlar diye dışarı çıkarıyoruz. Aman yerleri elleme, oraya dokunma peşinde geziyoruz. Yerlerden (çimenler, yollar vs.) çocukların ellerine bir şeyler bulaşması mümkün müdür, doğru mu yapıyoruz?
Bu gibi bir çok şey sıralayabilirim ama şimdilik anlatmak istediklerimi ifade ediyor bunlar.
Siz neler yapıyorsunuz, benim yaptıklarım aşırı mıdır? Gerçekten bu konuda bilgi sahibi olan, araştıran okuyan arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var.