Şimdiki gençlerin çoğu aynı durumda. Bunda hem coğrafyanın hem yaşadığımız çevrenin hem kültürümüzün etkileri var. Eğer dediğiniz gibi asosyal birisi olmaktan sıkıldıysanız ve arkadaşlarınızı kendinize kafa dengi bulmuyorsanız kendinize günlük hobiler edinin. Örnek veriyorum spora başlayın bunu illa ki salonlarda yapmanıza gerek yok. Sabah uyandığınızda koşuya gidin kulaklığınızı takıp şöyle bir turlayın. Günlük 1 saat kardiyo çalışın. Veya eğer bir konuda yeteneğiniz varsa o konuda kendinize hobi edinmeye çalışın. Hobi edinmekte zorlanan birisiyseniz kafanıza estiği gibi gidin bir kafede oturun kütüphaneye gidin yeni yerler keşfedin müzeleri gezin. İlla ki kendi kafa denginiz birisini bulursunuz bunları yapacak. İnanın bana hayat yaşamaya değer. Siz yeter ki bir şeyleri başarmak yapmak isteyin. İçinizde olan cevheri çıkarmak sizin elinizde. Hayattan zevk almak ya da almamak da sizin elinizde. Artık işin ucundan tutun ve harekete geçin. Harekete geçmek illa başarılı olmanız gerekmez siz yeter ki bir ışık gösterin...
Hocam neden bilmiyorum ama okurken Recep İvedik filmindeki yoga öğretmeni kadını çağrıştırdı soyledikleriniz 😂