ilgicp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Kolay gelsin öncelikle. Benzer şekilde oyun tasarlayan bir arkadaşımla yakın zamanda konuştuğumuzdan yazmak istedim. Onun da yaptığı oyunlardan ikisi sizin dediğiniz tarzda. Bir diğer oyunu da yine ekrana tıklama ve belirli bir süre sonra parmağı çekerek kutuların içini şekerle doldurmak üzerine. Bu bahsettiğim şekerli oyun yabancı bir firma tarafından reklam desteği almış. Yani demişler ki biz reklamını yapalım, bu arada oyuna eklenti yapma, tutarsa alacağız oyunu ama tutmamış. Oynarken fark ettim ki (onunla da konuştuk) o kadar az özelleştirme var ki. Yani evet atıyorum şeker kutuya doluyor ve kutuyu taşıyan aracı 3-5 şekilde değişebiliyorsun ama hep aynı şey, aynı şeker, aynı kutu, değişik hiçbir şey yok. İnsanın oynamaya devam etmek gelmiyor içinden. O yüzden belki kısa vadede sizi yoruyor olabilir ama uzun vadede oynanması için özelleştirmeniz daha iyi bence. Candy crash vs de ben çok oynamam ama tutmasının nedeninin özelleştirmeler olduğunu düşünüyorum şahsen.
Teşekkürler hocam. Kötü olmuş tutmaması inşallah diğer projelerde.

Oyunu çıkardıktan sonra geliştirmek daha akıllıca ama bayağı boğuldum kodların içinde. Aklımda çok fazla fikir var. Basit bir oyun için gereğinden fazla özelleştirme olacak. Ciddi bir zaman ve emek gerektirdiği için önceden sormak istedim. Mesela flappy bird de seviye sistemi olsa çok komik olurdu ☺️ boşa ugrasmak istemiyorum tutmazsa ciddi bir kaybım olacak çünkü. Sağlık durumum da işleri 10 kat zorlastiriyor maalesef