2010 yılında müzik dergisi deneyimim oldu. Bu zamana kadar mutlaka değişen durumlar olmuştur elbet.
Edindiğim tecrübelerden aklımda kalanları paylaşayım;
İmtiyaz sahibi ve Yazı İşleri Müdürü'nün noter onaylı diploma ve kimlik fotokopileri, savcılıktan mal varlığı bilgileri almıştık yanlış hatırlamıyorsam.
Anlaşmalı matbaa bilgileri ve derginin çıkış tarihiyle birlikte bunu da savcılığa bırakmıştık. Yani aslında yasal prosedür kısmı zorlayıcı değil, bunların dışında da birçok resmi evrak vs çıkmıştı da şuan pek hatırlayamıyorum.
Dağıtım konusunda yaysatın çok katı kuralları bulunuyordu, belirlenen tarih ve saatte sizden anlaştığınız sayıdaki dergileri teslim alması gerekiyor falan. Ücret kısmı da 10 yılda baya değişmiştir

Ama biz lokal aracı firmalarla bu dağıtım işini çözmüştük.
Masraf kısmı yapacağınız baskıyla çok fazla değişiyor. Amerikan cilt, kuşe kağıt falan işin içine girdiği zaman fiyat yükselmeye başlıyor. Kağıdın kalitesinden, kaç cilt olduğuna kadar bunlar rakamları belirliyor. Adette önemli tabi ama, fiyatı yükselten cilt ve kağıt kalitesi.
Derginin en değerli kısmı kapak olduğu için sürekli kapak kısmına sponsor ile dergi ücretini karşılatıyorduk, diğer masraflar için de normal reklamları kullanıyorduk. Hayatımda unutamayacağım dönemlerden biri de bu dergi serüveniydi.
Umarım her şey gönlünüzce olur.