Durum üzücü ama pes etmemelisiniz, ben umuyorum ve öyle de olacağını düşünüyorum ki katılmış olduğunuz bu platform belki de sizin ekmek kapınız olacak

forum üyelerinin neler sattığına, yaptığına bakın biraz fikir ve mantık yürütüp doğru yapabileceğiniz bir sektöre adayın kendinizi. Bende yıllar önce WordPress'i temel olarak kullanırken bu platformda hizmet sağlamaya başladım, Allaha şükürler olsun ki çabaladıkça ve azim gösterip kaliteli bir hizmette sundukça da kazanıyorum. Mesela hiç yoktan grafik eğitim setleri alın videolar izleyin 1-2 ay kesintisiz daha photoshop nedir bilmeyip eğitime odaklanan kişiler çokta güzel işler çıkartıyor mesela. Bu platform cidden veli nimet, Allah sizlere en hayırlısını versin.
İnternet dünyası çok büyük fırsatları barındırıyor evet ama insan ofis ortamı, sabit bir işi arıyor. Bu işler ekstra olarak ta her zaman yapılabilir bence.
Azerbaycan,irak gibi ulkelerde bu sektor calisanlari is bulabiliyor.Bence bi sansini dene derim
Hangi sektör hocam?
işci arayan kurumlardaki İK lar harbiden yeteneksiz ve ne aradıklarını bilmez tipler

bir kaç defa denk gelmiştim aradığı kriter üniv. mezunu 25 yaş / 10 yıl tecrübe

diyorsunki bu adam 15 yaşındamı bitirdi üniv. i hadi olduya bitirdi 10 sene tecrübeyi hangi ara kazandı

bunu sölediyimde İK nın birine aval aval bakıyordu neyse karamsar olma kariyer daha yeni başlıyor herkes zorlu süreçlerden geçiyor umarım her şey senin için iyi olur.
Hocam devlette belediyelerde bu alanda çok yanlış yapıyor. Şu an en az 4 5 tane bildiğim istihdam ofisi-platformu var (işkur benzeri) hepsi olmayan yere işçi doldurmaya çalışıyor. Devlet ısrarla iş imkanı sunmak yerine aracı olma niyetinde (siyasi algılanmasın)
Başka sektörleri denemeniz şart. Bende Otel işl. mezunuyum, bir şekilde turizm sektöründen soğudum ve koptum. 4 sene önce bir çelik fabrikasında, sevkiyat bölümünde işe başladım, şuanda satış müdürüyüm. İnanın turizm ile boşa zaman kaybetmişim yıllarca... O kadar bilgiye, tecrübeye rağmen restaurant şefliğinden ileri geçemedik, başka sektörlerde, doğru, düzgün ve akıllı adama çok ihtiyaç duyan işletmeler var. İnşallah gönlünüze göre bir iş bulabilir veya sahibi olursunuz.
Şu aralar bu konu üzerinde çok düşünüyorum hocam zaten. Kurs vs. arayacağım. değişime ayak uyduracağız
Merhabalar sektör maalesef çok kötü bir durumda ve emin olun bu konuda tek değilsiniz. Bu süreçte naçizane online sertifikalı kurslar ile cv’nizi doldurmanızı tavsiye ederim.(İstanbul işletme Enstitüsü vs. veriyor)
Udemy'den kurslar alıyorum. Bazılarının gerçekten içeriği güzel. İşletme Enstitüsü sertifika veriyor ama bana öğretebileceğini düşünmüyorum. Bir kurs aldım 6 ders her ders 1 saat. 6 saatte sağlam bir şekilde öğrenebileceğimiz ne varki?