Hocam yazını okudum 3 aşağı 5 yukarı aynı durumda olan çok arkadaşımız var. Özellikle yeni mezun için ekmek aslanın ağzında değil aslanı yakalamak gerekiyor

naçizane tavsiyem eğer mesleğini yapmak istiyorsan CV ne tecrübe yazamıyorsun fakat alacağın mesleki sertifikalar, online eğitimler şansını artıracaktır. özellikle mesleğinde kullanılan programlara yönel ve yabancı dil sertifikan varsa her zaman 1-0 öndesin. her şey senin elinde. şansın bol olsun
Valla sektör değiştirmeyi düşünüyorum ciddi ciddi. Sınıf arkadaşlarımın bir çoğu subay - polis oldu. Adamların gerçekten umurunda değil çünkü iş yok

ki bu durum son 3 aylık bir şeyde değil 2 3 yıllık bir durum.
Bende 2 yıldır işsizim. Askerliği bende düşündüm. Uzman olarak falan kalayım dedim ama askerlik gerçekten zor. Zor olan yanı, iş yapman değil. Yapılacak işlerde illaki zorluk olacak. Kimse oturmaya gitmiyor. Sorun, başkasına sinirlenen insanların sürekli, hemde sürekli senden hırsını çıkarması ve diğer bir sorun ise etrafındaki kişilerin huyuna gitmezsen senin üzerine oynamaları. Askerliğe gidecekseniz, mantık ve iyi niyeti bir kenara bırakacaksınız ve sürekli arkanızı korlayacaksınız. Bir işlese bir işlemiyor malesef. Sonra bir yazılım firmasında işe girdim 1.000 Tl maaş ile inanıyormusunuz 🤣 1.000 Tl maaş alıyordum sırf boş durmayım da 3-5 gelsin diye. Heralde Türkiye de bu konuda ilk olabilirim. Tanıdık vasıtasıyla girmiştim buna birde 😂 Dedi ilk 2 ay 1k veririm. Sonra sigortanı başlatıp asgari ücret veririm. Dedim eyvallah. 4. ayıma girdim ne sigorta başladı ne de asgari ücretimi doğru dürüst alabildim. Sonrasında çıktım. Tabi bu arada başka işlere de başvurdum ama nafile. Şok markete başvuracaktım artık, adamlar sınav ile alıyorlarmış 🤣 Dedim bunun da cıvığını çıkarmışlar. Evden 3-5 birşeyler yaparsam iyi, evden birşeyler kovalama peşindeyim. Şimdi Kpss ye hazırlanıyorum, bir ümit, çıkarda biryerlere girebilirsek 😃 26 yaşındayım, bazen içimden pes ediyorum ulan desem de hayat zor, mücadeleyi bırakmamak lazım. Kimse acımıyor. Kimse sana, "Yaptığın işin ücretini hak ediyorsun" gözüyle bakmıyor. Özellikle özel firmaların neredeyse hepsi, ben kazanayım yemişim işçisini mantığıyla bakıyorlar. Sağlık olsun. Hayat bu kardeş. Babamı şimdi anlıyorum 😂 Mücadeleye devam 😀
Bir askerin hatası yüzünden tam 3saat tabur komutanından küfür yedim

ama hatırladıkça gülerim
mücadeleye devam hocam