digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gelme. Burada gelince ne olacağını sanıyorsun? Amerika'da iş bulabilirsin. Neden iş bulmuyorsun. 18 yaşında bir gencin virüsten ölme ihtimali trafik kazasında ölme ihtimalinden düşük. Baban seni Türkiye'ye getirecek bilet parasını bulamıyorsa burada sana bakamayacaktır. Baba tarafı sen işsiz güçsüz gezerken sana kaç sene bakar zannediyorsun? Hemen kendine iş aramaya başla. Bir de ev arkadaşı. Sonra kiranı ödeyip kazandığın para ile geçinip birikim yapmaya başla. Amerikada ne kadar işsizlik varsa Türkiye'de de o kadar işsizlik var. Amerika'nın krizden çıkması Türkiye'den daha hızlı sürer. Amerika'da vasıfsız işlerde Türkiye'de kazandığından daha fazlasını kazanırsın. Hata ediyorsun. Yaşın 18 olmuş. İş bul, çalış, taşı sıksan suyunu çıkarırsın, sen kaçmaya çalışıyorsun. Annenle anlaşamıyorsan, iş bul ev arkadaşı bul annenin yanından ayrıl. Ama ana kuzuluğundan kaçıp baba kuzusu olmayı seçme. Virüs burada da var. Burada iş daha az, maaşlar daha düşük.

Türkiye'den yardım beklemek yerine Amerika'da yaşayan Türk community'ye ulaş. Para isteme, uçak bileti isteme. İş iste. Rehberlik iste. Amerika'daki türk kitlesinin içinde elinden tutacak birilerinin çıkma ihtimali Türkiye'den birinin sana elini uzatması ihtimalinden daha yüksektir.
Dil konusunda o kadar iyi olmadigim icin ev arkadasi bulmayi gectim dil olmadan calisabilecegim bir yer oldugunu bile dusunmuyorum

ultibil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Annendir çabuk karar verme, sakın kafayla düşün kötülüğün için demiyordur.
Kendisi dedigini yapan bir kisi oldugu icin ki tekrardan ciddiyim cumaya kadar vaktin var dedigi icin elimden bir sey gelmiyor