Şu forumda aylık 3K-5K tl geliri olan site arıyorum diyen arkadaşların hayali 12 aylık gelirine site almak olduğunu biliyor musunuz ? En az 20 kişiye aylık geliri 2.5-3K tl arası değişen siteyi 75K dedim, 70K'ya kadar indim 60 veren oldu vermedim, hatta arkadaş bunu görüyordur doğrulayabilir. Bu ülkede ortalama olarak yatırım yapılarak alınabilecek evler 250-300k tl. İnsanların 300 bin tl verip 30 senede amorti edeceği evi mantıklı yatırım olarak görüp, 2 yılda kendisini amorti edecek ve sıfır masraf ile kendisini hiç yoktan ülke standartlarının üzerinde emekli edebilecek bir işe oyuncak gözüyle bakması komiktir. Ben bu saatten sonra 30x'ten aşağı özellikle kaliteli ziyaretçisi olan, TBM değeri 1 liranın altına inmeyen, yeri geldiğinde 1 tıka 200 lira aldığım siteyi satmam. Kuruş saydıran Türkçe siteleri 24x gelirine satıyorlar görüyorum burada
Siteyle ev kıyası yapmıssınız.
7 sene önce bir ev satın aldım 75000 tlye şu anda evin şu anki fiyatı rahat ederi 350.000 aşağısına satmam. satışa koysam daha yüksek yazarım. (350 000-75000)/7 sene =40 bin /12 ay=3270 aylık şuan kiraya versem 2-2,5 kira getirisi olur. Onuda geçtim bir güncellemeyle değer kaybetmez uğraşmazsınız. Alırken paranız yoksa bile en uygun kredi oranıyla alırsınız. Evi aldığım zamanlarda 2-3 tanede site almıştım 30-35 bin civardında fiyatları olan. Birinden iyi kazanmıştım yine ama biri 1 ay sonra elimde patlamıştı.panelini bile açmaz oldum 2-3 ay sonrasında.
Yani alanında artık kurumsal diyebileceğiniz bir site değilse satılan site 12 aylık gelir bile fazladır bence bir site için. Hele helede illegal bir siteyse.
Ev konusuna ise girmeyin bence yeterki doğru yerden doğru evi alın
Not: Daire alacak varsa satılıklarımız bulunur