Vakana adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kıymetli Arkadaşlar,

Hepinize ilgi ve alanız için teker teker teşekkür ederim. Hepinizin aklına gelen soruyu izah edeyim.

- Kiracının maddi anlamda hiçbir problemi yok. Biz bu evi 8 ay evvel satın aldık. Dairede uzun süredir oturuyor olması hem de amcam vasıtasıyla tanışmış olmamız nedeniyle kiraya herhangi bir zam yapmadan devam ettirdik ki anladığımız kadarıyla daha önceki ev sahibi çok zengin olduğu için kiranın peşine hiç düşmemiş ve yıllarca hiç zam yapmamış. Ev şuan ki haliyle piyasa fiyatının 300-350 tl altında kirada.
- 8 aylık süreçte ilk 3 kirayı ancak alabildik fakat bu kiraları da biz arayarak zoraki bir şekilde aldık. Adam ayın 15-20 sinde ancak ödüyordu.
- Evlerinde 3 çalışan var. Kendisini aynı caddede emlak ofisi çalıştırıyor hemen altında da kendisine ait olan konfeksiyon atölyesi çalışıyor.
- Satın aldığımız ev, şuan oturduğum ve çalıştığım lokasyona uzak olduğu için oraya taşınamadım. Amacım, oradan aldığım kirayla kendi kiramı ödemekti. Fakat şu ana kadar pek mümkün olmadı.
-Kirayı alamadığımız 5 ay boyunca biz adamı aramaya utandık, üzerine gitmedik. Korona döneminde de parası yoktur diye hiç arayıp sormadık. En son dün babam aradığında adam para yok, çek bekliyorum vs.vs. demiş. Dalga geçer gibi, "iş olduğunda ben seni ararım demiş."

Şimdi olay şu, ben olaya girersem böyle dalga geçer gibi konuşursa işin sonu Allah muhafaza kötüye gidecek. O yüzden artık kiradan vazgeçtim, adamı evden çıkartsam yetecek. Olayın hukuki tarafına babamın iyi niyeti yüzünden hala giremiyoruz. Arada amcam olması hasebiyle hala çok sabırlı davranıyor.

Hepinizden ricam, kirayı almam vs. değil de şu durumdan başım belaya girmeden katil olmadan çıkmam için dua etmenizi rica ediyorum.

Ek olarak: Kıymetli arkadaşlar, üç kuruşun vergi kaçırmasına girmeye meyilli insanlar değiliz. Arada sırf amcam var diye babam kontrat olayına girmemiş. İyi niyetimizin kurbanı olduk.
Hocam yapacağın şey basit.
Amcanı çağıracaksın diyeceksin "amca bu adamı sen getirdin. Bu adam paramızı vermiyor ben bu adamın evden çıkmasını istiyorum. Şimdi durum şu: Gidip adamla konuş elinde bizim kiracımız olduğuna dair bir kanıt var mı? yok. Ya çıksın evden yada biz gidip savcılığa evimize habersiz girmiş diye suç duyurusunda bulunacağız yaka paça attıracağız."
Aynen sözle amcana.