Befo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uyuşturucu bağımlılık yapıyor mu? Alışkanlık gibi bişey oluyor diye biliyorum sigara gibi. Sigara bağımlılık değildir mesala alışkanlıktır. Eroin tiner bali vs. Gibi şeyler bağımlılık yapar.

3 4 yıl önceleri Türkiye de uyuşturucu trendi vardı. Köşe başlarında sigara gibi içilirdi. Liseli çocuklar bile kütür kütür içerdi. Kızı erkeği hepsi. Çok şükür son buldu bu özenti. Tanıdığımda çok insan var sabah akşam uyuşturucu kullanan şuan hiçbiri kullanıyor. Bir bağımlılık falanda olmadı.

Tabi uyuşturucu türüne göre değişebilir bu durum.
hocam şuan hafif şeyler kullandığını biliyoruz o kadar.

bu arada gaziosmanpaşa yı bilmiyorsunuz galiba gündüz çocuk parkının yanında grup şeklinde içerlerken görüyorum. ve son 2 yıldır nereye baksam herkes içiyor

Ajiba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Esrar, ot gibi basit tanımlanan bir tür kullanıcısı ise üzerine basa basa söylüyorum o yaşlarda halen ciddi bir şansı var demektir. Gidin köye !.. Ama 2 ay sonra döndüğünüzde mahalleye 1 hafta bilemedin 2 hafta sonra gene başa saracaksınız. Öncelikle mahallenizihatta semti değiştirmeden olaya çözüm bulamazsınız. + meşgul olmasını sağlayın. Bir iş, sevgili vb gibi. Boş kalmasın, boşluğa düşmesin. Ve en önemlisi kesinlikle ve kesinlikle sevgisiz bırakmayın onu!... altını çizerek söylüyorum o konuda ne kadar oteriter davranmaya çalışırsanız çalışın sizden uzaklaşmasından başka hiç bir işe yaramaz yaptıklarınız !.. (İçmesine göz yumun demiyorum bu yanlış anlaşılmasın ama çok hassas bir denge var tam ifade edemiyorum)

Mekan değişim ve kişinin rızası olmadan, onu meşgul edecek sebepler olmadan kurtarabilmeniz imkansız.. Ve büyük bir yanılgı da ottur günahı yoktur, esrar bağımlılık yapmmaz mavalı.. Doğru yanı peynir gibi, taş gibi krizi yoktur ama içme arzusuna da engel olmak bir dönemden sonra zordur.. En ufak fırsat durumu tetikler..
1 ay önce hastaneden çıkınca tam kurtulduk derken başa döndük yine ilk başlarda çok sessiz sakindi vakit geçiriyorduk.