ben bu ülkede yükselen hiç birşeyin aşşağı düştüğünü görmedim. Sosyal medya fenomenleri hariç

Selçuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doların düşmesi bizim yararımıza değil aksine zarar. Neden mi? Dolar bir rezerv paradır. Sen Rusya’dan, Çin’den hep dolar olarak ürün alıyorsun. Bu yüzden dolar ABD deki olaylar yüzünden çok az değer kaybeder. Ayrıca varsayalım ki 1 dolar = 1 tl, doların düşmesi demek ithalat cenneti demektir. Üretim yapmak yerine ithalata daha çok yöneliriz. Zaten bu yüzden bugün bu durumda değil miyiz? Doların 10-12 TL olacak ki ülkeye ithalat giremesin, üretime mecburi dönüş yapalım. Üretmek zorunda kalalım. Evet çok zorlanacağız fakat bizden sonra ki nesil rahat edecektir. Vergiye dayalı ekonomilerin kaderi batmaktan başka bir şey değildir. Tabi bu benim düşüncem.
çok iyi ya sen hali hazırdaki üretim yapan yerleri sat , üzerine elindekileride özelleştir dolar 12 tl olsun ithalat yapmayalım. Ham madde zaten bizim ülkemizde o kadar çokki hiç yapmayız. İyimisin arkadaşım yerel zenginliklerin yok senin bi bor olayı var oda var yani çıkan eden birşey yok , 2 gün sonra bulunur derler kaliteli değil özelleştirelim hop oda yabancıda

senin üretim yapabilmen için hammaddeyi ihtat etme zorunluluğun var