Modal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@serhat67; Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam test için 100 TL bütçe ayırdım hedef kitlemin boyutu tahmini sizce ne olmalıdır mesela o 3M hedef kitle çok büyük bir orandır değil mi sizce ne olmalıdır sektör tek bir ürün satan e-ticaret sitesi
Türkiye'de hiç reklam yapmadım. Ama yurtdışı reklamlarım da özellikle Amerika bazlı yaparsam 10 dolara 1 milyon hedef kitle ayarlarım genellikle ama bu sayıyı aştığım çok zaman da oluyor. Ama kitle sayısına bence çok takmayın. Geniş olarak test yapın. Çünkü alan bir hedef kitle bulursanız onu scale etme aşamasına geçmeniz gerekiyor. Yani o hedef kitle sizin hedef kitleniz olduğu düşünülür ve o hedef kitle dublicate edilir. Ama illa bir sayı istiyorsanız 10 TL için 1 milyon sayı makul bir rakam olabilir.

Dediğim gibi denemeniz gerekiyor. 5 dolarlık bütçe ile 80 milyon kişi hedeflediğim zamanlarım oldu. Agresif bir test ama amacımız purchase olduğu için gelen kişilerin alma ihtimali olan kişiler olacaktır. Amaç pixel'i doyum seviyesine getirmek. Bunu yaptıktan sonra Facebook'a, kardeşim benim ürünlerimi satın alan kişileri artık öğrendin. Bunun benzeri kişilerini bana bul demek amacımız.

Biliyorum, kısıtlı bir bütçeniz var. Ama kimse burada çıkıp da sana on numara satış yaptırırım diyemez. Denemeniz, test etmeniz gerekiyor.

Bir diğer seçenek influencer'a reklam vermek olmalı. Hatta ücretli reklama göre bu daha seçenekte olabilir. Kitlenize uygun sayfalarla anlaşarak belli bir ücret karşılığında reklamınızı yaptırabilirsiniz. 24 saatlik bir post reklamı uygun olacaktır. Bu dediğim instagram.

Yani seçenek çok. İşte bunlar dediğim gibi, test test test

Başarılar dilerim..