Hedef kitle için test etmeniz gerekiyor. Anladığım kadarıyla siz nokta atışı istiyorsunuz ama bu pek mümkün olamayabiliyor. Buna etken 1. konu. Bütçe
Ne kadar bütçeniz varise o kadar çok hedef kitleyi test etme şansınız oluyor. Dolar bazında yazacam. 100 dolar bir bütçeniz var ise CBO açarak 10 farklı hedef kitleyi test edebilirsiniz. Onun haricinde olabildiğince odaklı hedef kitle isterseniz Audience insights ile hedef kitlenizi yazarak bu hedef kitleyle en çok etkileşim yapan demografik bilgisini görebilirsiniz. Yani en çok evli olan ya da şu sektör de çalışan kişiler gibi o hedef kitle içinde daha çok etkileşim yapmış. Ama başlangıç için önermem bunu yapmanızı. Çünkü kimin etkileşim sağlayacağını bilemezsiniz. Sizin yapacağınız şey konunuzla alakalı ya da ürününüzle alakalı hedef kitleyi yazıp test etmek. Bence bunu kendiniz araştırarak yapın derim. Ben bayanlara yönelik bir ürünün satışını bayanlara yönelik hedef kitle ile satamamışken netflix hedef kitlesi ile satmıştım. Ne alaka dersiniz ama netflix hedef kitlesi o ürünü sattığım hedef kitle oldu. O yüzden hep derim. test test test
@serhat67; Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam test için 100 TL bütçe ayırdım hedef kitlemin boyutu tahmini sizce ne olmalıdır mesela o 3M hedef kitle çok büyük bir orandır değil mi sizce ne olmalıdır sektör tek bir ürün satan e-ticaret sitesi